Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă alimentară pentru un produs comercializat în rețeaua de magazine Mega Image.

Este vorba despre „Gaea, Ulei de Măsline extravirgin pentru salată 500ml”, cu numărul de lot L4009 și data de expirare iulie 2025.

ANSVSA anunță retragerea unui produs din magazinele Mega Image

Conform comunicatului emis de ANSVSA, retragerea acestui produs a fost deja efectuată din magazinele Mega Image, la solicitarea furnizorului.

Motivul retragerii este prezența pesticidului „clorpirifos” într-un alt lot al aceluiași produs, ceea ce a determinat rechemarea întregii game pentru precauție împotriva contaminării încrucișate.

Este important de menționat că în lotul L4009, cu termenul de valabilitate iulie 2025, nu a fost detectat pesticidul „clorpirifos”. Cu toate acestea, din măsură de precauție, produsul a fost retras de pe piață.

„Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s‐a detectat prezența pesticidului „clorpirifos”. Menționăm ca lotul L4009 cu termenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s‐a detectat pesticidul „clorpirifos””, au transmis reprezentanții ANSVSA.

Consumatorii care au achiziționat acest produs de la Mega Image sunt rugați să nu-l consume și să îl distrugă sau să îl returneze la magazinele de unde l-au cumpărat. Pentru a primi banii înapoi, este necesară prezentarea bonului fiscal.

Este vital ca toți consumatorii care au achiziționat produsul să respecte aceste recomandări pentru a evita riscurile asociate consumului unui produs potențial contaminat.

Termenul limită pentru returnarea acestui produs este data de 24 mai 2024.

ulei mega image
SURSA FOTO: ANSVSA

Produsele nu trebuie consumate

Într-un comunicat separat, Mega Image a confirmat retragerea produsului și a transmis un mesaj către clienți, solicitându-le să nu consume produsele din loturile menționate și să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare de unde au fost achiziționate.

Mega Image asigură că monitorizează constant calitatea și siguranța produselor sale și își cere scuze clienților pentru orice neplăcere cauzată.

„Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să nu consume produsele cu loturile menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul.

Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 24.05.2024.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, a transmis Mega Image.