Kira Iarmîş a fost întrebată de jurnaliști despre proiectele de viitor ale lui Navalnîi. „Confirm încă o dată pentru toţi: alte opţiuni nu au fost luate în considerare”, a răspuns purtătoarea de cuvânt, conform agerpres.ro

Navalnîi a discutat cu un procuror german despre atentatul asupra vieţii sale

Publicaţia New York Times citează marţi un responsabil german din domeniul securităţii care a declarat că Navalnîi a discutat cu un procuror german despre atentatul asupra vieţii sale şi a spus că intenţionează să se întoarcă în Rusia imediat ce îşi revine. Starea opozantului rus a început să se îmbunătăţească, putând să respire singur fără ventilaţie mecanică.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat de asemenea marţi că „orice cetăţean al Federaţiei Ruse este liber să părăsească Rusia şi să revină în Rusia. Dacă un cetăţean al Federaţiei Ruse îşi reface starea de sănătate, atunci desigur toată lumea va fi fericită”.

La 20 august, lui Navalnîi i s-a făcut rău la bordul unui avion între Siberia şi Moscova după ce a băut un ceai la aeroport. Spitalizat iniţial la Omsk, el a fost transferat la 22 august în Germania.

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din familia Noviciok

Germania a anunţat la începutul acestei luni că în urma testelor efectuate a rezultat că Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din familia Noviciok, conceput în perioada sovietică în scopuri militare. Franţa a anunţat luni că a ajuns la aceeaşi concluzie pe baza propriilor analize, iar preşedintele Emmanuel Macron a denunţat o ‘tentativă de asasinat’.

Cele două ţări cer explicaţii Moscovei, care pune la îndoială teza otrăvirii. Întrebat marţi cu privire la acest subiect, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reafirmat că Rusia este pregătită să facă lumină în cazul respectiv, dar că are nevoie pentru aceasta de datele testelor deţinute de Germania.