O campanie de vaccinare pe scară largă împotriva gripei va începe la Viena la începutul lunii octombrie. Aproximativ 400.000 de doze sunt disponibile în capitala federală – și sunt administrate gratuit în centrele de vaccinare și în cabinetele din zona rezidență, a declarat luni primarul Michael Ludwig (SPÖ). Scopul este de a tripla rata de vaccinare împotriva gripei sezoniere.

“Avem ambiția de a crește împreună rata de vaccinare în Viena de trei ori”, a declarat primarul Michael Ludwig (SPÖ) într-o conferință de presă despre campania de vaccinare gratuită a orașului, luni. Scopul este de a face 3.000 de vaccinări împotriva gripei, pe zi.

Creșterea de trei ori a ratei de vaccinare

Viena începe campania gratuită de vaccinare împotriva gripei cu 400.000 de doze, începând din octombrie.

Cu programul prezentat luni, capitala federală dorește să oprească sau să slăbească valul de gripă din acest an și, astfel, ameliorează sistemul de sănătate în general pe fondul pandemiei de coronavirus – mai ales atunci când ambele boli ar avea simptome similare și ar putea provoca consecințe grave asupra sănătății pentru cei afectați, a spus acesta.

Creșterea de trei ori a ratei de vaccinare din Viena ar însemna o rată de vaccinare de până la 25 la sută: ”Vă rog, toată lumea ar trebui să fie vaccinată”, a făcut primarul Ludwig apel la populație. Scopul este de a vaccina până la 3.000 de persoane pe zi, scrie ziarulromanesc.at.

Administrarea începe pe 1 octombrie și este gestionată în moduri diferite. Pe de o parte, orașul înființează șapte centre de vaccinare. Există, de asemenea, cele patru centre de vaccinare ale Fondului austriac de asigurări sociale de sănătate (districtele 3, 7, 10 și 21) și un „Impfbim”.

Înregistrare online pentru vaccinare

Vor mai exista stații de vaccinare mobilă timp de șase săptămâni în fiecare dintre stațiile Karlsplatz, Schwedenplatz, Belvedere, Kennedybrücke, Westbahnhof și Schottenring.

În plus, există vaccinarea gratuită la toți medicii generaliști care iau parte la campanie.De asemenea, este disponibilă înregistrare online pentru vaccinarea împotriva gripei.

Philipp Saiko, președintele Camerei Farmaciștilor din Viena, a subliniat că medicii ar putea comanda dozele de vaccin direct de la farmacii.

Consilierul municipal pentru sănătate Peter Hacker (SPÖ) a explicat procedura: ”Toți cei care doresc să fie vaccinați împotriva gripei pot face o programare de mâine, marți, prin intermediul unui portal online sau pe linia de asistență medicală 1450 sau cu medicii de familie participanți.

Cu câteva zile înainte de aceasta, veți primi apoi un SMS care vă ca reaminti. Acest lucru va pune capăt orelor de așteptare”, a promis el.

Principalii vizați

Orașul vizează în primul rând persoanele în vârstă și bolnavii cronici, personalul medical și copiii. Pentru aceștia din urmă, care răspândesc virusul în mod deosebit, există o alternativă la ac sub formă de spray nazal, care poate fi utilizat de la vârsta de doi ani și va fi disponibil de la mijlocul lunii noiembrie.

În varianta convențională a seringii, vaccinarea este posibilă de la vârsta de șase luni. De altfel, nu există vaccinare în grădinițe și școli.

Echipele mobile de vaccinare sunt trimise direct la locații pentru persoanele în vârstă din instituțiile de îngrijire sau personalul medical. Principiul este ”primul venit, primul servit”.

Președintele Asociației Medicale, Thomas Szekeres, a raportat că a trecut prin gripă în urmă cu câțiva ani: ”Credeți-mă, de atunci m-am vaccinat în mod regulat. Nu te protejezi doar pe tine, ci și pe semenii tăi de infecție.”, a spus el.

Vicepreședintele Camerei, Johannes Steinhart, a declarat că cinci până la zece la sută dintre adulți și până la 20 la sută dintre copii ar lua gripa în fiecare sezon: ”Vaccinarea este cea mai bună prevenire”.