Nicolae Ciucă va fi candidatul PNL la Președinția României

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat joi că, la alegerile prezidențiale, candidatul forțelor de dreapta va învinge în turul II, indiferent de candidatul PSD, datorită faptului că 60% dintre votanții din România sunt de dreapta.

Rareș Bogdan a anunțat că PNL se va întâlni la Poiana Brașov pentru a analiza rezultatele alegerilor și pentru a discuta strategia de viitor. De asemenea, a subliniat că Nicolae Ciucă va fi candidatul PNL la Președinția României.

„PNL se întâlnește mâine, la Poiana Brașov, pentru a face o analiză asupra alegerilor (…) apoi, la sfârșitul săptămânii sau în 10 zile vom avea Consiliul Național și apoi Congres până pe data de 10 iulie pentru desemnarea candidatului. Candidatul este Nicolae Ciucă.”, a afirmat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a menționat că PNL va continua actul de guvernare în beneficiul românilor și că nu se pune problema ca PNL să părăsească guvernarea. De asemenea, el a exprimat deschiderea PNL pentru dialog cu colegii de guvernare din PSD, subliniind însă că PNL va avea propriul candidat.

Liberalul a punctat că „am fi foarte încântați ca PSD să-l susțină pe domnul general Nicolae Ciucă pentru președinția României. Ar fi o chestiune firească, dar nici nu putem să le impunem social democraților să nu aibă candidat, dacă domniile lor doresc acest lucru”.

nicolae ciuca
SURSA FOTO: Facebook

Rareș Bogdan consideră că orice candidat PSD va pierde în fața unui candidat de dreapta în turul II

Rareș Bogdan a afirmat cu încredere că orice candidat al PSD va pierde în fața candidatului dreptei în turul II al alegerilor prezidențiale, datorită tendinței electoratului român de a favoriza dreapta.

El a subliniat că, deși PSD poate prezenta diferiți candidați, inclusiv pe Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose, aceștia vor pierde în fața lui Nicolae Ciucă.

„PSD atunci când își prezintă o candidatură și ajunge într-o bătălie cu reprezentantul dreptei, pierd alegerile. (…) Inclusiv la București s-a văzut că lumea dorește dreapta. 60% din votanții români sunt votanți de dreapta. Se dovedește extrem de clar acest lucru”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a subliniat că PNL are un avantaj semnificativ datorită susținerii de care beneficiază din partea primarilor din România, ceea ce îi conferă primele șanse pentru a-și duce candidatul în turul II al alegerilor prezidențiale.

Prim-vicepreședintele PNL a spus că „38% dintre primari sunt liberali, e clar că avem prima șansă să ne ducem candidatul în turul 2, și odată ce ajungem în turul 2, alegerile sunt câștigate de reprezentantul PNL”.