Alain Robert a răspuns invitaţiei celor de la Flanco care inaugurează prin această escaladare o serie de evenimente în premieră.  Alain Robert se va căţăra pe Intercontinetal vineri,14 octombrie, de la ora 14.00.

În vârstă de 49 de ani, Alain Robert este celebru pentru ascensiunile sale ilegale fără echipament de siguranţă pe unele din cele mai înalte clădiri din lume. Prima sa încercare datează din 1994, când s-a căţărat pe turnul CityBank din Chicago. De atunci, francezul a escaladat peste 80 de zgârie-nori, pentru a avertiza opinia publică asupra încălzirii planetei. Faptul că este un bun alpinist nu-l fereşte de necazuri. Din cauză că nu avea autorizaţie pentru a urca pe toate clădirile înalte propuse şi-a petrecut multe nopţi în închisorile din întreaga lume.

Francezul a escaladat şi cea mai înaltă clădire din lume. În şase ore, Spiderman s-a căţărat în vârful turnului Burj Khalifa din Dubai, o clădire cu 160 de etaje şi o înălţime de 828 de metri.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/Nkm5x75bCLI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>