Pentru unii, ingredientele unei vacante perfecte se rezuma la un hotel luxos dintr-o statiune cat mai cunoscuta. Exista insa o categorie aparte de turisti care nu dau doi bani pe aceasta reteta clasica si care prefera sa mearga anual in zone cat mai rustice si sa locuiasca in gospodarii ale localnicilor, transformate in pensiuni. Cine crede ca acestia prefera linistea unei gospodarii taranesti din Maramures, confortului unui hotel de patru stele de pe litoral din cauza lipsei banilor se insala. In multe situatii, o vacanta petrecuta intr-o pensiune agroturistica este la fel de costisitoare ca un sejur la mare in plin sezon. Insa nu este o regula.
Avantajul unei astfel de forme de turism este dat de multitudinea de destinatii pe care oricine le are la dispozitie. Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) cuprinde peste 2.500 de pensiuni omologate in toata tara, insumand peste 7.500 de camere. Locuri in care turistii nu aveau cum sa ajunga din cauza lipsei capacitatilor de cazare s-au transformat intre timp in destinatii favorite pentru multi.
Cei care vor sa mearga in Delta Dunarii se lovesc invariabil de aceeasi problema: lipsa capacitatilor de cazare. Intr-o astfel de situatie, cei care s-au aventurat pana acolo au preferat, de cele mai multe ori, sa apeleze pentru cazare la serviciile localnicilor. Treptat insa, acestia din urma au constatat ca pot dezvolta o forma de turism organizat in propriile locuinte. Pe langa gospodariile localnicilor, care au fost transformate in pensiuni omologate la doua sau trei margarete, intre timp au aparut si case de vacanta special construite pentru turism. Cazarea intr-o pensiune de doua margarete, spre exemplu, costa 18 euro/zi/persoana si cuprinde si trei mese pe zi. Aceleasi servicii, dar la o pensiune de trei margarete costa 30 euro/persoana/zi. Cei care nu doresc pensiune completa pot alege varianta de cazare doar cu mic dejun inclus, aceasta varianta costand 10 euro/persoana/zi in cazul pensiunilor de doua margarete si 18 euro/zi in cazul celor de trei margarete. Mesele contin specialitati traditionale din peste, carne, vanat. O masa de pranz la o pensiune din zona costa sase-opt euro de persoana, in functie de standardul acesteia, iar o cina doar sase-sapte euro/persoana.
Insa degeaba mergi in in acest loc daca te inchizi intr-o pensiune. Pentru cei care vor sa se aventureze cu barca pe canalele Deltei, exista excursii organizate de ghizi localnici. O escapada intr-o barca cu rame costa doi euro/ora/persoana, iar una intr-o barca cu motor, trei euro/ora/persoana. Inchirierea unei salupe de agrement cu o capacitate de 15 persoane costa 115 euro pe zi. Daca nu dispuneti de acesti bani, puteti face o excursie cu o astfel de salupa pe canalele si lacurile Deltei si va costa 30 de euro/persoana plus taxa de rezervatie.
Exista si posibilitatea contractarii de pachete de servicii. Contra unei sume de 35 de euro de persoana pe zi, se asigura transferul de la Tulcea pana la pensiunea de doua margarete in care sunteti cazat si retur, trei mese pe zi, excursii cu barca si ghid specializat, seara traditionala cu foc de tabara si un tur al orasului Tulcea.     

alte locatii In care se poate face agroturism

Bucovina
· Cazarea se face in pensiuni
agroturistice clasificate la doua sau trei margarete. Pretul de persoana pentru o zi de cazare aici variaza intre 5 si 15 euro, in functie de confortul pensiunii. Pensiunea completa costa intre 12 si 17 euro de persoana.
Bran, Moeciu
· Aici exista pensiuni agroturistice de doua, trei sau chiar patru margarete. O noapte de cazare pentru o persoana costa 5-10 euro/zi in primele dintre ele si 35 de euro/zi intr-o pensiune cu standardul de patru margarete. Pensiunea completa costa 10-12 euro de persoana pe zi.
Gura Raului, jud. Sibiu
· Pensiunile de aici sunt clasificate la categoria doua margarete. Pretul unei zile de cazare este
de 7 USD de persoana pe zi, un mic dejun 2 USD/persoana, o masa de pranz 3 USD/persoana si o cina 3 USD /persoana.

Asigurarea medicala pentru calatorii In strainatate oferita de OMNIASIG

Avand in vedere faptul ca preturile pentru un sejur in strainatate nu sunt cu mult mai mari decat un sejur in interiorul tarii, romanii sunt din ce in ce mai tentati sa-si petreaca vacanta in strainatate, unde serviciile de care pot beneficia au o alta calitate.

Eliminarea necesitatii unei vize pentru a calatori in spatiul Schengen ne-a dat un alt impuls de a ne apropia de litoralul grecesc, de castelele din Franta sau de vestigiile Imperiului Roman. Plecam cu gandul ca ne vom simti bine, ca ne vom odihni si vom admira frumusetile altei tari. De cele mai multe ori nu luam in considerare si eventualitatea ca ceva rau ni se poate intampla in aceasta perioada. De aceea notiunea de „asigurare medicala” este vazuta mai degraba ca un al doilea pasaport (datorita obligativitatii prezentarii lui la iesirea din Romania).

Un astfel de „pasaport verde” prezinta si OMNIASIG in cadrul familiei de produse de asigurare de asistenta medicala pentru calatorii in strainatate denumita MEDICAS. Aceasta asigurare acopera costurile implicate de acordarea de asistenta (in principal medicala), in strainatate, pentru cazuri de urgenta, adica daca survine un accident sau apar pentru prima data simptomele unei boli cu acest caracter.

Asigurarea se adreseaza in principal turistilor, dar si altor categorii de persoane. Din ce in ce mai mult este solicitata asigurarea medicala pentru persoane care calatoresc in strainatate pentru a munci, in baza unui contract de munca.
Atunci cand te afli intr-o tara straina nu esti familiarizat cu sistemul local medical si daca survine o problema urgenta de sanatate sau un accident nefericit esti pus in fata multor intrebari si framantari care sunt inerente in astfel de cazuri. Daca te-ai asigurat, printr-un singur telefon la centrul de urgenta OMNIASIG Assistance din strainatate, nu trebuie sa mai gasesti singur raspunsurile. Functie de specificul fiecarui caz primesti indrumari si solutii. Chiar si costul acestui apel telefonic prin care Asiguratul anunta OMNIASIG Assitance despre problema sa medicala este despagubit de OMNIASIG. Un alt aspect important este faptul ca la OMNIASIG Assistance poti explica problema medicala si prezenta datele de inregistrare in limba romana.

Asigurarea garanteaza cheltuielile efectuate in situatiile prezentate mai inainte, de la cazuri mai simple care necesita doar consultatie, analize si tratament medicamentos, pana la cazuri mai complicate de spitalizare care pot fi urmate de o interventie chirurgicala sau chiar repatriere medicala. De la locul unde s-a intamplat accidentul sau de la domiciliu se asigura transportul medical pana la unitatea medicala care poate acorda ingrijirile de specialitate. Asigurarea intervine si in cazuri nefericite – daca survine un deces acoperit prin polita – garantand cheltuielile pentru pregatirea si transportul ramasitelor pamantesti in Romania.

Nu trebuie sa uitam ca in strainatate costurile asistentei medicale sunt foarte ridicate. Daca nu ai asigurare medicala, aceste cheltuieli se suporta direct de fiecare. Daca ai asigurare, dupa ce este anuntata, OMNIASIG Assistance achita sumele cuvenite doctorilor sau unitatilor medicale care s-au ocupat de cazul medical.

Pe langa asistenta medicala clasica oferita de contract OMNIASIG poate oferi un produs complex care sa raspunda unor probleme ce se pot ivi pe durata calatoriei in strainatate. Asigurarea de accidente persoane, asigurarea de raspundere civila a persoanei, asigurarea bagajelor, acordarea de asistenta (alta decat cea medicala) sunt combinate pentru a oferi mai multa protectie Asiguratului.

Tot in acest sezon oferta de asigurarea medicala a OMNIASIG va fi diversificata, cuprinzand programe diferentiate prin serviciile oferite si sumele asigurate stabilite.
r
In momentul in care luati decizia de a incheia o asigurare medicala consultati un specialist OMNIASIG informandu-va asupra sumelor asigurate, asupra serviciilor de care beneficiati, ca si asupra exceptiilor.r
Cu un astfel de „bagaj” in spate, calatoria Dvs. va fi mai „usoara”.r
Gama larga de servicii acordate, buna pregatire a colectivului de specialisti, larga reprezentare teritoriala precum si primele avantajoase fac din OMNIASIG partenerul dumneavoastra de calatorie ideal.