Dacă până acum grupul de firme Agricover nu funcționau sub o companie-mama, din acest an acestea își vor desfășura activitatea sub o nouă umbrelă- Agricover Holding, au explicat reprezentanții grupului. Compania a depus un proiect de divizare la judecătoria din Buzău, urmând ca în câteva luni să aibă loc modificările propuse.

“Constituirea Agricover Holding SA este urmarea firească a dezvoltării Grupului Agricover în cei peste 15 ani de activitate. Gruparea pe zone de business și separarea pe fluxuri și procese operaționale asemănătoare, are menirea să asigure posibilitatea elaborării și implementării unor strategii specifice fiecărei zone de business, o mai bună monitorizare a performanțelor fiecărei zone de business și, nu în ultimul rând, un nivel de proactivitate în ceea ce privește adaptarea grupului la evoluția mediului de afaceri în general”, a declarat pentru Capital, Ștefan Bucătaru,director general Agri-Business.

El mai spune că această abordare este destul de comună în management. Pornind de la specificul constituirii și evoluției Grupului Agricover, formula administrativă adoptată (constituirea unei structuri de holding cu subsidiare grupate pe zone de business) prezintă un optim de costuri și beneficii. “Credem că această soluție ne va permite un management mai eficient și mai bine adaptat specificului fiecărei activități și va asigura, într-o mai mare măsura, flexibilitatea necesară în condițiile pieței actuale și accelerarea dezvoltării unor linii de business mai performante”, a completat reprezentantul Agricover.

Grupul Agricover cuprinde: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit, Agricover Broker de Asigurare, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria, Covera.ro. Acționar majoritar al grupului este omul de afaceri Jabbar Kanani, care, potrivit Top 300 Capital Cei mai bogați români, deținea în 2015 o avere de 115-120 de milioane de euro. În 2014, grupul de firme Agricover a ajuns la un rulaj de 1,3 miliarde de lei.

Agricover este platforma de soluţii integrate pentru agricultură ce oferă o gamă de servicii şi soluţii tehnologice. Soluţiile integrate oferite fermierilor includ seminţe, îngrăşăminte, motorina, produse fitosanitare, consultanţă tehnică de specialitate, soluții de finanțare, asigurarea recoltei, servicii logistice şi de siloz, precum şi sprijin pentru valorificarea productiei. Echipa Agricover are peste 600 de angajaţi.