Aglomerație pe DN1! Se circulă în coloane în mai toate stațiunile. Românii se întorc acasă după sărbători

Traficul este intens, sâmbătă, pe DN 1 Ploieşti – Braşov, iar între Cornu de Jos şi Comarnic, precum şi între Buşteni şi Predeal se circulă în coloană, potrivit Centrului Infotrafic. Pe unele porţiuni de drum dintre Buşteni şi Azuga s-a format, de asemenea, coloană de maşini. Poliţiştii recomandă folosirea rutelor alternative şi planificarea din timp a călătoriilor.

De asemenea, pe DN 1, la Săcele, şi pe DN 73, la Râşnov, judeţul Braşov, au fost instituite puncte de informare cu privire la rutele alternative.

Pentru evitarea aglomeraţiei pe principalele artere rutiere în aceste zile de vacanţă, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative şi a intervalelor orare.

Ce drumuri sunt aglomerate

Astfel, pentru DN 1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

– DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Autostrada A3 – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – DN 71 – Bucureşti;

– DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Aglomerație pe DN1! Se circulă în coloane în mai toate stațiunile. Românii se întorc acasă după sărbători

Mai devreme, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că valorile de trafic au început să se intensifice pe sensul către munte al DN 1 Ploieşti – Braşov, circulându-se în coloană în zona localităţii Comarnic, judeţul Prahova.

În staţiunile montane, valorile de trafic sunt moderate, formându-se pe alocuri coloană între Buşteni şi Azuga.

Poliţiştii acţionează pentru fluidizarea traficului în zona tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de drum, să respecte indicaţiile poliţiştilor, să mărească distanţa între vehicule, iar în cazul în care încheie coloane, să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să reducă viteza din timp.

Aglomerație pe DN1! Se circulă în coloane în mai toate stațiunile. Românii se întorc acasă după sărbători