Agenția de presă Reuters are un nou director. Cine l-a înlocuit pe Stephen J. Adler? Este prima oară când se întâmplă asta

Începând de marţi, 13 aprilie, pentru prima oară în 170 de ani, agenţia britanică Reuters va fi condusă de o femeie. Alessandra Galloni, în vârstă de 47 de ani, născută la Roma, îl va înlocui pe Stephen J. Adler, care va ieşi la pensie, după ce a condus redacţia, în ultimii 10 ani.

Anunțul a fost dat printr-un tweet. Absolventă a Universităţii Harvard în 1995, cu o diplomă de master la London School of Economics în 2002, Galloni vorbește 4 limbi și lucrează la Reuters din 2013. Înainte, a fost timp de 13 ani corespondent la Londra, Paris şi Roma al publicaţiei Wall Street Journal. Galloni preia conducerea Reuters, care are la nivel mondial o echipă de aproximativ 2.450 de jurnaliști, într-un moment plin de provocări. Din 2008, Reuters face parte din Thomson Reuters Corp, notează ANSA.

Despre fondatorul Reuters

Reuters este una dintre cele mai vechi și cunoscute agenții de presă la nivel mondial. Aceasta a luat naștere în 1851, fondatorul ei fiind imigrantul german Paul Reuter. Înainte de a pune bazele unei dintre cele mai importante agenții de presă, Paul Reuter a lucrat la o editură din Berlin. El a jucat un rol important în Revoluția de la 1848, având în vedere că s-a ocupat de distribuirea pamfletelor radicale. Doi ani mai târziu acesta a reușit să inventeze un prototip al presei de azi. Pentru a putea trimite informații din Aachen către Bruxelles, el s-a folosit, inițial, de porumbei călători, ulterior, folosind telegrafia.

În 1851, Reuter s-a mutat în Londra unde și-a deschis o agenție de presă la London Royal  Exchange. Inițial, agenția sa de presă avea doar știri din sfera comercială, știri destinte băncilor, caselor de brokeraj și companiilor. Primul ziar care s-a abonat la agenția lui Paul Reuter a fost London Morning Advertiser, în anul 1858.

Este de menționat că agenția de presă a lui Paul Reuter a fost prima din Europa care a scris despre asasinarea președintelui american Abraham Lincoln, în 1865.

 

Sursă foto: Dreamstime