Aerostar Bacau va efectua conversia necesara pentru relansarea avioanelor de transport de marfa BAe 146QT ale companiei BAE Systems Regional Aircraft, urmand sa produca si kit-uri pentru acestea, informeaza presa internationala. Compania germana a luat decizia dupa evaluarea a opt centre de conversie aeronautica, iar Aerostar va sub-contracta pentru etapele mai importante ale proiectului si alte companii din industria aerospatiala romaneasca, in principal societatea Avioane Craiova.

“Suntem incantati sa confirmam Aerostar ca prim contractor in acest proiect. Cerintele principale ale acestui program au fost pretul competitiv de conversie si o valoare ridicata a calitatii, iar Aerostar si sub-contractorii din Romania au punctat decisiv in aceste domenii”, a declarat Paul Stirling, senior vice president Asset Management la BAE Systems Regional Aircraft.

In prima etapa vor fi supuse programului de conversie doua aeronave BAe 146-200s, unul dintre acestea fiind deja transportat la Bacau, la inceputul lunii.

Aerostar se va ocupa de intretinere, asamblarea usilor de incarcare, si de fabricarea si instalarea unui kit de interior. Avioane Craiova va produce usa principala de incarcare.

Prima conversie urmeaza sa fie finalizata pana la mijlocul anului 2008.

Sursa: Capital 22 Martie 2007