"Eu sufăr foarte mult, personal, că nu avem în România un sistem de bănci româneşti. Cine să facă un sistem de bănci româneşti în România? Un sistem de bănci de care aveam nevoie atunci când s-a dezvoltat sistemul bancar. Aveau nevoie de capital, de competenţă, de management. De unde să le fi luat pe toate astea? Am fost nevoiţi să importăm sistem bancar şi îl avem, de bine de rău. Este un sistem puternic şi să ştiţi că Banca Naţională a României are o preocupare teribilă ca acest sistem să rămână stabil şi să meargă pe picioarele lui, să nu fie nevoie să se clatine", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Adrian Vasilescu, precizând că vorbeşte în nume propriu.

Acesta a menţionat că în România există criză economică, dar nu criză financiară sau o criză bancară.

"Capitalul românesc trebuie să-l facem. Celălalt capital vine de afară. Din păcate din 2000 până în 2008 am făcut creştere economică într-un ritm alert la nivelul cel mai înalt din Europa cu economisirea altor ţări. Capitalul românesc se face prin economisire. Nu cunosc altă formă decât economisirea. Asta durează mulţi ani şi trebuie să avem o strategie întreagă. Acum nu avem capital intern", a explicat Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a participat vineri la o dezbatere cu tema "IMM-urile, punctul nevralgic al economiei româneşti".

Principalele teme abordate în cadrul dezbaterii vizează situaţia actuală şi perspectivele de dezvoltare a sectorului IMM în România, politici guvernamentale de susţinere a acestora şi soluţii de finanţare integrate pentru întreprinzători.
Sursa: Agerpres