‘Eu am stat un an în Palatul Victoria, fiind consilier al premierului din 2000, Mugur Isărescu. Am plecat de acolo cu convingerea că, în România, un premier şi un guvern trebuie să fie susţinute de partide. Personal, nu cred în ideea de guvern de tehnocraţi’, a precizat Vasilescu.

În opinia sa, ‘dacă nu ai în spate, ca prim-ministru, un partid care să te susţină şi să fie un partid puternic sau coaliţie de partide, este greu să faci echilibristică la Palatul Victoria şi să împarţi şi să împaci toate speranţele, toate interesele şi toate nevoile de acolo, pentru că şi speranţele sunt mari şi interesele sunt mari şi nevoile sunt şi mai mari’, a explicat consilierul guvernatorului BNR.

Primul ministrul Emil Boc a anunţat luni că a luat decizia de a depune mandatul guvernului ”Am depus mandatul guvernului pentru că nu mă agăţ de putere. Pentru ţară este extrem de important să avem stabilitate economică şi să putem câştiga împreună cu românii. (…) Am luat decizii extrem de grele. Acele măsuri au fost luate cu gândul la viitorul României, nu pentru că am dorit, ci pentru că a trebuit”, a subliniat Emil Boc.