Acesta a intrat în Parlament și va fi senator din partea PSD Bucureşti. Despre demisie a vorbit în urmă cu câteva luni.

„În momentul cand voi deveni membru al Parlamentului Romaniei voi parasi aceasta functie”, a declarat Adrian Streinu Cercel la finalul lunii octombrie.

„Am acceptat invitatia de a participa in Senat la activitatea pe probleme de politici de sanatate. Specialisti trebuie sa fie nu numai la nivelul spitalelor, dar si acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unitatilor spitalicesti. Sistemele de sanatate din lume nu mai seamana absolut deloc, nimic cu nimic nu mai seamana, niciun spital nu mai seamana cu un spital de-adevaratelea.

Va trebui sa recreionam aceste sisteme sanitare, inclusiv sistemul sanitar romanesc, si, din pacate, de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului sunt convins ca pot face acest lucru si o voi face cu tot dragul pentru romani”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel

Adrian Streinu-Cercel a fost demis din functia de presedinte al Comisiei pentru managementul clinic si epidemiologic al COVID-19, dupa ce in presa a aparut un plan propus de el care prevedea izolarea persoanelor varstnice în contextul pandemiei COVID-19.

Cine este Adrian Streinu-Cercel 

Adrian Streinu-Cercel este un medic și cercetător român, membru al Academiei de Științe Medicale, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și profesor universitar în cadrul Universității Carol Davila. A absolvit Facultatea de Medicină din București în anul 1982 și a început să lucreze în cadrul institutului de boli infecțioase din București după rezidențiat, în 1984.

Streinu-Cercel a fost secretar de stat în Guvernul Emil Boc, între 6 octombrie – 3 noiembrie 2009 și 19 noiembrie 2010 – 23 mai 2012. A fost declarat de două ori incompatibil de ANI, pentru pozițiile deținute în cadrul Guvernului și al UMF în paralel cu poziția de director de spital.