Administraţiile financiare din Bucureşti vor prelungi programul de lucru în vederea înregistrării declaraţiilor de venit, până la termenul limită de depunere, 15 mai, fiind deschise în următoarele trei zile de la 8:30 la 18:30.

„Având în vedere termenul scurt rămas pentru depunerea declaraţiei de venit, ca urmare a măsurilor dispuse de ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – n.r.), Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti (DGFPMB) a prelungit programul de lucru cu publicul şi a luat măsuri pentru suplimentarea numărului de ghişee de primire a declaraţiilor”, se arată într-un comunicat al DGFPMB citat de Mediafax.

Astfel, in zilele de 13, 14 si 15 mai 2009, contribuabilii bucureşteni pot depune declaraţiile de venit pentru anul 2008 la sediile administraţiilor finanţelor publice de sectoare, în intervalul orar 8.30-18.30.

„Programul de lucru va fi adaptat astfel încât să fie preluate toate declaraţiile contribuabililor prezenţi la unităţile fiscale”, se mai spune în comunicat.

Programul normal de lucru este de la 8:30 la 16:30, cu o pauză de două ore, între 13:00 şi 15:00, cu excepţia zilei de miercuri, când ora de închidere este 18:30.

Potrivit datelor furnizate, săptămâna trecută, de Ministerul Finanţelor Publice, circa un sfert dintre bucureştenii obligaţi să depună declaraţii de venit pentru anul 2008 au transmis aceste documente administraţiilor financiare, cu opt zile înainte de termenul limită, 15 mai.

Declaraţiile pentru veniturile realizate în 2008 pot fi depuse de către contribuabili, începând de vineri, 8 mai, şi în variantă online, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, după ce obţin un certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare.

Contribuabilii pot, de asemenea, să trimită declaraţiile pentru veniturile realizate prin poştă, cu confirmare de primire, sau să le depună la sediul agenţiei fiscale de care aparţin, până la 15 mai.

DETALII:

Citiţi şi – Doar 24% dintre contribuabili şi-au depus declaraţiile de venit

SURSA: Mediafax