De ce tace Traian Băsescu. Acum s-a aflat adevărul. Explicația a fost dată chiar de fostul președinte al României. Acesta a explicat de ce a evitat de ceva vreme să mai iasă în fața presei cu declarații. Este o atitudine cu care nimeni nu este obișnuit mai ales când vorbim de fostul șef de stat.

Totul ar fi în strânsă legătură cu decizia care ar urma să se ia pe 5 noiembrie. La această dată, secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va începe judecarea recursului formulat de fostul președinte într-un dosar cheie. Este vorba de dosarul în care Traian Băsescu a fost declarat în primă instanţă colaborator al Securităţii. Trebuie spus că în septembrie 2019, Traian Băsescu a fost declarat oficial colaborator al Securității.

Imediat, fostul președinte a făcut recurs. Secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit la începutul anului pentru data de 5 noiembrie 2021 începerea judecării recursului formulat de acesta.

Traian Băsescu: Vă mulțumesc dar mi-am impus

”Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, prevede textul adoptat.

Traian Băsescu a explicat prin răspunsul lui și tăcerea pe care a preferat-o în ultimul timp: ”Vă mulțumesc pentru telefon și pentru interes, dar mi-am impus să mă țin departe de orice declarații, măcar pentru o perioadă. De patru luni de zile nu mai vorbesc cu presa, așa vreau să fac și în continuare, până la procesul meu. După aceea, nu va fi nici o problemă, o să răspund presei cum am făcut și până acum”, a declarat Traian Băsescu pentru Fanatik.

Traian Băsescu riscă să piardă toate privilegiile acordate unui fost șef de stat, care nu sunt deloc de neglijat. De altfel, Băsescu beneficiază de aceste drepturi încă de acum 7 ani, de la încheierea celui de-al doilea lui mandat la Cotroceni

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea