Jurnalistul Octavian Hoandră a vorbit, la Realitatea TV, despre referendumul anunțat de Klaus Iohannis.

„Am mari îndoieli că Iohannis face ce trebuie. Cred că referendumul nu contează decât în măsura în care președintele merge în fiecare oraș din țară și vorbește cu oamenii. Referendumul nu este important ca întrebări și răspunsuri, ci creează oportunitatea ca Iohannis să meargă în campanie.

Dacă nu va fi comod și va merge, va avea câștig de cauză cu o condiție – ca oamenii să nu se întrebe ce s-a ales de valorile României. Dacă Iohannis nu apără referendumul, referendumul este compromis”, a spus Octavian Hoandră.

Jurnalistul a spus că dacă Iohannis nu va trece la acțiune, USR va câștiga teren.

”Klaus Iohannis a fost foarte rece în mandat. A comunicat rece cu alegătorii. Dacă nu va merge în campanie, este mare lucru dacă se valideaza referendumul. Mi-aș dori să meargă prin țară. Dacă nu va pleca prin țară și lasă referendumul așa… se va întâmpla o nenorocire. Dacă Iohannis nu iese… câștigă Dan Barna și alții ca el”, a mai zis Octavian Hoandră la Realitatea TV, în emisiunea lui Cozmin Gușă.

Preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut că va fi acuzat că va face campanie, dar acest lucru este normal. “Este normal să fac campanie pentru România, nu pentru altceva. Eu, de când sunt preşedinte, mă implic pentru România şi asta vreau şi pentru asta. Da, voi face campanie şi pentru referendum, şi pentru prezidenţiale, dar mai ales pentru o Românie europeană, o României justă, o Românie dreaptă, o Românie aşa cum şi-o doresc românii, nu aşa cum şi-o doresc pesediştii. Au risipit banii pe pomeni electorale, au ignorat nevoile românilor – au nevoie să le daţi o lecţie, iar această lecţie se va da în prima etapă cu referendumul din 26 mai. S-au adoptat în aceşti doi ani şi jumătate nenumărate decizii greşite, nenumărate abordări greşite din partea PSD-ului, au luptat împotriva justiţiei, împotriva opoziţiei, împotriva multinaţionalelor, împotriva Europei. Eu, preşedintele României, voi face campanie împotriva acestor abuzuri! Eu voi face campanie împotriva acestor decizii, pentru că este datoria oricărui om cinstit, patriot pro-european, bun român, preocupat de viitorul ţării să facă campanie pentru o Românie mai bună. Eu mă voi implica!”, a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.