În cazul acestora din urmă, ei se pot așeza oriunde doresc dacă sunt în afara zonelor pentru șezlonguri și va rămâne la latitudinea fiecăruia să respecte regulile, spune Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT.

„Pe plajă nu e nevoie de declarație (declararea datelor de contact) dacă te duci cu prosopul.

Plaja e la liber dacă păstrezi limita de siguranță. Când intri în zona de șezlon, acolo trebuie să declari.

Va fi imposibil pentru Ministerul de Interne să gestioneze întreaga plajă de la Sulina la Vamă.

Rămâne la latitudinea fiecăruia respectarea regulilor, să ne spălăm pe mâini, să respectăm igiena și să păstrăm distanța socială.

Nu cred că vor fi mai mulți polițiști pe plajă, poate de la 1 iulie se vor mai relaxa măsurile. Poliția a avut mereu întâi un rol de prevenție, i-a sfătuit pe oameni, doar dacă nu s-au respectat măsurile au dat amenzi”, a explicat la Digi24 Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT.

Ce reguli au fost impuse pe plajă

Accesul pe plajele de pe litoralul Mării Negre se va face doar pe baza unei rezervări telefonice sau online, numărul de persoane fiind limitat, având în vedere că şezlongurile trebuie aşezate cu păstrarea distanţei de doi metri între ele, conform normelor publicate sâmbătă în Monitorul Oficial.

Şezlongurile şi alte echipamente de pe plajă trebuie dezinfectate înainte de a fi folosite de alţi clienţi.

De asemenea, sunt interzise sporturile şi activităţile de agrement pe plaje în alte locuri decât cele amenajate, iar acolo se desfăşoară cu limitarea numărului de persoane care nu sunt din aceeaşi familie. În cazul plajelor neconcesionate, autorităţile locale sunt responsabile pentru măsurile de evitare a aglomeraţiei.