Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a ieșit în conferință de presă și a spus că pensiile și salariile românilor nu vor fi tăiate. Mai mult, aceasta a avut și o hârtie atașată la pupitru prin care anunța acest lucru. Totuși, cei de la PSD continuă să susțină că pensionarii vor avea mari probleme.

În direct la România TV, ex ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a luat foc și a aruncat acuzații extrem de grave. Acesta spune că unul dintre parlamentarii PNL ar fi spus că veniturile românilor nu vor mai crește și că Guvernul Orban nu va respecta legea.

„Am citit programul de guvernare al celor de la PNL. Nimic despre pensii, zero. Tot ce au spus cei de la PNL e respectăm legea. PNL a spus că nu se măresc pensiile. Domnul Popescu de la PNL a spus asta. Nimic despre pensii și salarii în programul celor de la PNL. Eu dacă eram în locul lor vă dădeam mai multe soluții imediat”, a tunat Budăi la România TV.

Acesta a fost contrazis de către liberalul Sebastian Burduja. Acesta spune că ideea conform căreia PNL va tăia pensii și salarii este un fake news marca PSD. „S-a spus deja că nu se vor tăia pensii și salarii. Chiar doamna ministru, Violeta Alexandru a anunțat aceste lucruri”, a spus Burduja.