Dar, așa cum   s-a dovedit, există și alte opțiuni ale acestui aliment de care te poți bucura, fără a-ți pune silueta în pericol. Pâinea este un aliment esențial și ocupă un loc important la orice masă, dar cea mai mare dilemă rămâne aceasta: ce pâine ar trebui să alegem?

Shefinds arată ce tip de pâine ar trebui să mâncăm pentru a nu pierde lupta cu kilogramele.

Cele mai sănătoase tipuri de pâine

Cu sute de soiuri de pâine existente în întreaga lume, alegerea celei mai sănătoase poate fi o provocare majoră. Multe tipuri de pâine sunt bogate în zahăr și carbohidrați, în timp ce altele au ingrediente naturale, organice. Printre cele mai sănătoase tipuri de pâine, recomandate de medici, se numără pâinea integrală, pâinea cu ovăz, pâinea cu secară și cea cu maia.

Fie că este albă, neagră sau de graham, toată pâinea conține fibre, un nutrient esențial de care organismul are nevoie pentru o digestie mai bună și pentru sănătatea intestinului. Dar pâinea din grâu integral și pâinea integrală conțin mai multe fibre și este considerată mai sănătoasă.

Pâinea integrală promovează pierderea în greutate

Deși știm că pâinea albă este una dintre cele mai gustoase opțiuni în pentru sandvișuri și alte feluri de mâncare, experții avertizează că un consum regulat al acestui tip de pâine, care are carbohidrați rafinați, poate fi dăunătoare sănătății. Din fericire, pâinea din cereale integrale poate fi la fel de gustoasă în timp ce are beneficii pentru sănătate.

„Pâinea cu cereale integrale este o alegere bună pentru pierderea în greutate, deoarece conține cereale întregi, oferind mai multe fibre, vitamine și minerale în comparație cu cerealele rafinate”, explică nutriționistul Michelle Sabat.

Totuși, cum ajută acest lucru la pierderea în greutate? Pentru început, spune ea, „te ajută să te simți plin pe tot parcursul zilei, oferind în același timp nutrienți esențiali”.

Căutați pâine etichetată ca având 100% cereale integrale

Fibrele sunt o parte esențială a unei diete bine echilibrate, mai ales dacă încerci să slăbești. Ea adaugă că acel „conținut ridicat de fibre al pâinii integrale poate ajuta la promovarea sațietății și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, reducând pofta de mâncare.

În concluzie, consumul acestor nutrienți din pâinea cu cereale integrale (care lipsesc din pâinea albă) este o modalitate excelentă de a ne simți sătui pe tot parcursul zilei și de a evita alimentele procesate, considerate una din cauzele majore ale creșterii în greutate. Sabat recomandă să căutați pâine etichetată ca având 100% cereale integrale „pentru a vă asigura că obțineți beneficiile maxime”.

Pâinea de secară ajută la slăbit

Pâinea de secară este considerată ideală pentru pierderea în greutate datorită conținutului ridicat de fibre solubile și a densității generale. Fibrele solubile oferă sațietate”, iar cercetările au arătat că pâinea de secară poate ajuta la reducerea apetitului.

Pâinea de secară este, de asemenea, bogată în seleniu și proteine. Seleniul poate ajuta la susținerea funcției tiroidei și creșterea activității antioxidante în organism. Se crede că proteinele ajută la scăderea nivelului hormonului foamei, sprijinind procesul de slăbire.