Ministrul Finanțelor Publice a anunțat de mai multe ori că pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie cu 10%, ceea ce i-a făcut pe social-democrați să își iasă din minți. Cât a fost la guvernare, PSD a venit cu o lege care permite majorarea pensiilor românilor cu 40%.

Totuși, minsitrul Finanțelor este de părere 40% este un procent prea mare și că, în condițiile date, acesta poate arunca în aer economia României.

Ce spune Ionel Dancă despre majorarea pensiilor de la 1 septembrie

”Este un scenariu, acesta, de lucru la Ministerul Finanțelor, cel pe care l-a enunțat domnul ministru Florin Cîțu, însă procentul exact cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie, putem să îl aflăm doar după ce avem evaluarea pe primul semestru, legat de evoluția finanțelor publice, situația veniturilor bugetare, situația economică, așa cum domnul prim-ministru Ludovic Orban a anunțat de mai multe ori.

În conformitate cu Legea responsabilității fiscale, după această evaluare a primului semestru, vom putea avansa un procent rezonabil, realizabil pentru creșterea pensiilor. Ceea ce putem spune însă tuturor pensionarilor este că facem eforturi ca aceste pensii să crească, de la 1 septembrie și cu siguranță, vor crește.

Rămâne, într-adevăr, o necunoscută procentul cu care aceste pensii vor crește de la 1 septembrie.”, a spus acesta în direct la B1 TV.

Victor Ponta nu este de acord cu acest procent

„Domnul Cîţu, în numele Guvernului, a spus mai departe pe la toate agenţiile: vă rugăm frumos, mai lăsaţi-ne un pic. Primul lucru nu dăm pensiile. Dăm 10 la sută din septembrie. Refacem buffer-ul, adică nu cheltuim din banii ăia de la BNR, ca să ţinem cursul. Banii aceia ai românilor nu se atinge de ei.

Al treilea lucru: după alegeri intrăm într-un program de ajustare fiscală şi bugetară. Asta înseamnă 2010. Asta se angaja România în 2010, după care a urmat aşa: s-au tăiat pensiile, salariile, TVA-ul 24 la sută. Cei care te împrumută sunt nişte funcţionari. Tai pensiile şi dai afară oameni.

Ce au zis liberalii: mai dă-i încolo de pensionari că ăia nu votează cu PNL-ul, să îi tăiem”, a explicat Victor Ponta, la România TV.