Așadar, Anca Dragu a folosit mașinile Senatului, angajați de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, dar și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni pentru a avea facilități la îmbarcarea în avionul care a transportat-o în vacanță în Franța. Amintim că documentul poate fi vizualizat la finalul articolului.

Potrivit documentului, cu două zile înainte de deplasare, în data de 23 iulie, Direcția Secretariat General din Senat a trimis o adresă Secretarului General, informându-l asupra faptului că, între 25 iulie și 1 august, „o delegație condusă de către doamna Anca Dana Dragu, președintele Senatului României (…) va efectua o deplasare în Franța”.

În adresă se solicita accesul membrilor delegației

De asemenea, în adresă se solicita accesul membrilor delegației, precum și al unor reprezentanți ai Senatului de la Serviciul Protocol și Pașapoarte, la Salonul Prezidențial Corp C din Aeroportul Otopeni și se cerea sprijinul „în facilitarea formalităților de îmbarcare și trecere a frontierei” pentru cei șase membri ai delegației, în frunte cu Anca Dragu.

De asemenea, indicativele aeronavelor arată că a fost vorba de curse Ryanair, low cost, pe traseul București-Marsilia și retur. În document este indicat și numele a trei angajați ai Senatului care urmau să conducă delegația la Aeroport, dar și o listă cu numerele de înmatriculare de la cinci autoturisme. Patru dintre acestea aveau indicativele SEN sau SNT, care să îi transporte pe delegați la plecare/sosire.

Din delegație au mai făcut parte soțul, fiica și fiul minor al Ancăi Dragu

Simultan, documentul arată că din delegație au mai făcut parte soțul Ancăi Dragu, politician USR în județul Constanța, dar și fiica și fiul minor al acesteia. Familia era însoțită și de un coleg de facultate al fiicei și o prietenă de familie. Documentul care arată toată acestea este următorul.