Jurnalistul Radu Tudor a prezentat, duminică seară la Antena 3, apelul la numărul de urgență 112 al polițistului care a accidentat cu mașina două minore, pe una dintre ele mortal, pe trecerea de pietoni.

Amintim că două fetițe care traversau strada joi, 13 ianuarie, au fost lovite de o mașină de poliție, în Sectorul 1 din București, iar una dintre fetițe a decedat.

Polițistul a fost cel care a sunat la 112

„O să auziți în premieră apelul făcut de polițist la 112. O să analizăm înregistrările din punct de vedere profesional, dar și psihologic cu unul dintre cei mai reputați profesori: Tudorel Butoi”, a spus Radu Tudor.

Jurnalistul precizează că au existat multe informații, mai mult sau mai puțin adevărate privind acest caz. Cu toate acestea, din apel se poate observa că polițistul este cel care a sunat la 112.

„Din momentul în care s-a produs acest accident groaznic, au existat multe dezbateri, informații mai puțin precise, unele false, altele manipulatorii în legătură cu derularea evenimentelor. Este, fără nicio îndoială, că cel care a sunat primul la 112 să ceară intervenția forțelor de urgență medicală a fost chiar polițistul. Polițistul este sub șoc. Se aud zgomote în jurul său, oamenii strigau la el. Intră într-o stare de puternică fibrilație, dacă vreți să-i spun așa, și spune cât se poate de limpede sunt agent de poliția, am omorât pe cineva cu mașina pe trecerea de pietoni. Este un eveniment grav și vrem să facem o analiză serioasă”, a spus Radu Tudor.

Informația-cheie din apelul la 112

Pe de altă parte, jurnalistul face o observație-cheie și anume că polițistul a vorbit în cadrul apelului doar despre o singură victimă, deși lovise două minore. De asemenea, la un moment dat polițistul ajunge să roage insistent dispecerul să trimită o ambulanță cât mai repede și strigă la cineva că nu are voie să mute victima din loc.

„Acest caz trebuie să fie unul școală pentru societatea românească, din multe puncte de vedere, al comportamentului unui polițist care îmbracă haina statului, al modului în care ești sau nu pregătit să faci față unui eveniment cutremurător din punct de vedere psihologic”, a spus Radu Tudor.