Grupul farmaceutic A&D Pharma vrea să deschidă în acest an 10-20 de farmacii Sensiblu, după ce în ultimii patru ani numărul acestora a rămas aproape constant, a declarat CEO al companiei, Robert Popescu.

Reţeaua de farmacii Sensiblu număra la sfârşitul lunii iunie 230 de unităţi.
„În ultimii patru ani, nu am dezvoltat aproape deloc reţeaua Sensiblu, numărul de unităţi rămând în această perioadă aproximativ constant. În acest an, ne-am propus să începem un program de dezvoltare treptat, care va fi mână în mână cu profitabilitatea”, a spus Popescu.

Reprezentantul companiei a adăugat că nu ar fi luat decizia extinderii reţelei de farmacii în contextul în care compania nu ar fi obţinut profit.
Sensiblu, divizia de retail a grupului A&D Pharma, a înregistrat după primele şase luni din acest an o creştere a vânzărilor cu 37%, la 119,5 milioane euro, şi un avans al profitului operaţional la 6,6 milioane euro de la 1,6 milioane euro în perioada corespunzătoare din 2009.

Vânzările grupului A&D Pharma au crescut în primul semestru cu 30%, la 303,2 milioane euro, iar profitul net a avansat cu 67%, la 19,54 milioane euro, compania înregistrând performanţe bune în principal la operaţiunile de wholesale şi retail.
A&D Pharma este listată, începând din octombrie 2006, pe piaţa principală a bursei de valori de la Londra.

Acţionarul principal al A&D Pharma, cu o participaţie de 59%, este compania Sograno, înregistrată în Olanda, deţinută de Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury şi Walid Abboud, 34% din titluri sunt tranzacţionate pe piaţa de capital, iar restul de 7% din acţiuni este împărţit între foşti directori executivi ai grupului.