Cauza acestei decalări o reprezintă o contestație a procedurii de aprobare a contractului de vânzare-cumpărare, formulată de OMV. Totodată există și probleme pe linie de concurență care împiedică finalizarea achiziției la termenul stabilit. Pe de altă parte, reprezentanții Chimcomplex susțin că din punctul de vedere al finanțării achiziției, această este „in grafic” și odată cu îndeplinirea condițiilor suspensive, tranzacția va putea fi imediat inchisă.

Redam mai jos integral interviul acordat de Virgiliu Băncilă:

Domnule Băncilă, care este stadiul implementării contractului de achiziție al Oltchim?

Echipă manageriala a Chimcomplex este foarte implicată în implementarea contractului de achiziție. În acest sens avem o foarte bună colaborare cu vânzătorii, pentru pregătirea documentației care va fi depusă la Consiliul Concurenței, în vederea obținerii avizelor necesare. Pe de altă parte, colaborăm în limitele prevăzute de contract pentru evaluarea și apoi angajarea personalului, precum și pentru inventarierea activelor.

Desfășurând aceste activităti, când estimați că va avea loc închiderea tranzacției?

Noi ne dorim că acest lucru să se întâmple cât mai repede, insă au apărut câteva probleme. Astfel. OMV a intentat o acțiune în justiție, contestând procedura de aprobare a contractului. La primul termen constestatia a fost respinsă de instanță; OMV a făcut recurs și incă nu cunoaștem rezultatul, termenul de judecată fiind pe 3 mai 2018.Până la finalizarea acestei contestații, termenul de închidere a tranzacției s-a decalat pe 17 octombrie 2018.

Pe de altă parte, au apărut anumite probleme și pe linie de concurență, fiind necesar că notificarea să fie făcută și în alte țări unde Chimcomplex și Oltchim exportă produse. Și această procedura este de lungă durată. Din aceste considerente, nu putem preciză cu exactitate data închiderii tranzacției.

Dar cum stați cu finanțarea achiziției?

Pentru finanțarea achiziției lucrează o echipă de specialiști condusă de dl. Ștefan Vuza, Președintele Grupului SCR. Sunt deja bănci și fonduri de investiții atrase de acest proiect, care vor participă la finanțarea proiectului.Activitătile de documentare și negociere a ofertelor sunt în grafic și odată cu îndeplinirea condițiilor suspensive, vom putea închide imediat această tranzacție.