Preluarea Waze de către Google ar elimina un competitor al serviciului Google Maps şi ar păstra tehnologia departe de alţi concurenţi, scriu cei de la LATimes.com. Facebook era interesată de preluarea grupului israelian Waze, conform unor informaţii care au apărut în presa israeliană luna trecută.  Israelienii scriau că  Facebook este în negocieri avansate pentru achiziţionarea grupului pentru o sumă cuprinsă între 800 milioane de dolari şi un miliard de dolari.

În octombrie 2012, Facebook şi Waze au încheiat un parteneriat iar compania israeliană a prezentat versiunea modernizată care permite utilizatorilor să împartă cunoştinţele despre trafic cu prietenii lor de pe Facebook.

Waze utilizează semnalele de satelit de la utilizatori care au telefoane mobile inteligente pentru a genera date despre trafic, pe care apoi le împarte cu alţi utilizatori, oferind date în timp real despre trafic. Aproximativ 45 de milioane de conducători auto din 193 de ţări utilizează Waze, potrivit site-ului companiei care a dezvoltat aplicaţia, Waze Inc. Waze are aproximativ 100 de angajaţi, inclusiv o echipă de cercetare şi dezvoltare în ţară.

Oficialii Google şi Waze nu au comentat informaţiile.