Aceste plante îți aduc noroc în casă

Prosperitatea și sănătatea nu sunt singurele lucruri pe care plantele considerate aducătoare de noroc le-ar putea aduce în casă. O serie de studii au descoperit că plantele sunt bune pentru oameni, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic. Cercetările au arătat că plantele îmbunătățesc starea de spirit și somnul și ne ajută să ne simțim mai fericiți.

Iată care sunt plantele care aduc noroc și pe care ar fi bine să le aveți în casă, conform Housebeautiful.

1. Bambusul norocos

În ciuda numelui său, aceasta nu este de fapt o plantă de bambus. Este un tip de dracaena care are frunzișul inferior ce seamănă cu bambusul! Vestea bună este că este incredibil de ușor de crescut.

Lucky bambus se descurcă cel mai bine în lumină indirectă medie spre puternic, dar va tolera lumina slabă.

Bambusul norocos
SURSA FOTO: Dreamstime

2. Oxalis – Trifoiul ornamental

Oxalis, sau trifoiul norocos, este asociată cu Ziua Sf. Patrick și se spune că aduce noroc în case. Cu frunziș verde sau vișiniu cu trei lobi și flori delicate care înfloresc săptămâni la rând, aceste plante sezon sunt de lungă durată și necesită o întreținere redusă.

Oferă-i lumină puternică, indirectă și lasă-l să se usuce ușor între udari. De asemenea, rețineți că unele specii ale acestei plante intră în repaus de câteva ori pe an. Când observați că frunzele cad, puneți planta într-un loc întunecat.

Oxalis - Trifoiul ornamental
SURSA FOTO: Dreamstime
Oxalis - Trifoiul ornamental
SURSA FOTO: Dreamstime

3. Planta banilor (Planta misionarului)

(Pilea peperomioides) Această plantă are frunze atât de rotunde, încât par aproape ireale. Chiar dacă frunzele sale în formă de monedă nu vă vor aduce bani precum o loterie, Pilea peperomioides este foarte frumoasă și ușor de îngrijit. Oferă-i lumină puternică, indirectă, și apă atunci când este foarte uscată.

Planta banilor (Planta misionarului) (Pilea peperomioides)
SURSA FOTO: Dreamstime

4. Trandafirul deșertului (Adenium obesum)

Este considerat o plantă norocoasă, deoarece trunchiul său foarte gros este asemănat cu abundența financiară. Pe deasupra, planta are flori spectaculoase, în formă de trompetă.

Deoarece această specie stochează umiditatea, planta poate putrezi dacă este udată în exces, demonstrând că ce e prea mult strică! Rotiți vasul o dată pe săptămână, astfel încât ramurile să crească uniform și udați atunci când partea de sus este uscată.

Trandafirul deșertului (Adenium obesum)
SURSA FOTO: Dreamstime

5. Crinul păcii (Spathiphyllum)

Este prezentat ca o plantă de apartament care îmbunătățește calitatea aerului din interior și alungă energia negativă și toxinele. Îngrijirea lui nu necesită multă bătaie de cap. Planta poate tolera lumina slabă, dar udarea în exces o va face să se îngălbenească.

Oferă-i lumină puternică, indirectă, deși se va adapta la niveluri mai scăzute de lumină (doar că nu va înflori la fel de mult). Păstrați solul ușor umed. Evitați această plantă dacă sunteți proprietar de animale de companie, deoarece este deosebit de toxică pentru pisici.

Crinul păcii (Spathiphyllum)
SURSA FOTO: Dreamstime

Aceste plante îți aduc noroc în casă. De ce sunt considerate aducătoare de noroc

6. Crizantema

Simbol al longevității și al norocului, crizantema este o plantă frumoasă de care poți să te bucuri și în interior și în exterior. Aceste flori sunt perene dacă le plantezi primăvara în grădină.

Dacă le plantezi toamna, s-ar putea să nu aibă timp suficient pentru a-și fixa rădăcinile și a trece iarna. Udați-le doar când solul se simte ușor uscat deasupra.

crizantemă
SURSA FOTO: Dreamstime

7. Arborele de jad (Crassula ovata)

Este posibil ca această plantă să fi fost asociată cu norocul datorită numelui său care vine de la piatra „binecuvântată”. Arborele de jad are frunze rotunjite, așa cum au multe plante norocoase, dar și frunze suculente. Udarea excesivă le va face să se transforme în ciupercă.

Arborele de jad (Crassula ovata)
SURSA FOTO: Dreamstime

8. Bujorul

Minunatul bujor este un simbol al bogăției și al rangului. Această plantă perenă uimitoare poate trăi zeci de ani. Înflorește săptămâni întregi la sfârșitul primăverii, cu flori mari și generoase. Plantați „ochii” bujorului (muguri roz pe rădăcini) chiar sub suprafața solului (dacă plantați prea adânc, nu va înflori) și lăsați-i zilnic lumina directă a soarelui timp de șase ore sau mai mult. Udați bujorii săptămânal.

bujori
SURSA FOTO: Dreamstime

9. Arborele de citrice

Simbol al prosperității încă din cele mai vechi timpuri, citricele – lămâia Meyer, kumquat, este o plantă minunată de interior sau de terasă. Oferiți acestor copaci soare direct timp de șase sau mai multe ore pe zi. Udați atunci când solul se simte ușor uscat deasupra.

lămâia Meyer, kumquat
SURSA FOTO: Dreamstime

10. Lavandă

Se spune că florile de lavandă aduc liniște, iar studiile au demonstrat-o, deoarece conțin substanțe fitochimice puternice, care pot stimula starea de spirit pentru oameni și animale de companie.

Lăsați planta la soare și asigurați-vă că se află într-un loc bine drenat (sau într-un recipient dacă aveți sol argilos). Udați-o numai când este foarte uscată!

lavandă
SURSA FOTO: Dreamstime

Aceste plante îți aduc noroc în casă. De ce sunt considerate aducătoare de noroc