Opera artistului rus de avangardă a fost una din piesele principale ale licitaţiei organizate de casa Christie’s în Manhattan. Tabloul era evaluat între 20 şi 30 milioane de dolari, iar suma cu care a fost adjudecat depăşeşte precedentul record de 20,9 milioane de dolari realizată de artist în 1990, cu ‘Fuga’.

În cadrul aceleiaşi licitaţii, una din celebrele ‘Nympheas’ de Claude Monet, ulei pe pânză evaluat între 30 şi 50 milioane de dolari, s-a vândut cu 43,76 milioane de dolari. . În schimb, o operă la fel de prestigioasă, ‘Cocoşul’ de Picasso, bronz reprezentând un cocoş tânăr şi estimat între 10 şi 15 milioane de dolari, nu şi-a găsit cumpărător.

‘Piciorul’ de Alberto Giacometti, sculptură în bronz reprezentând o gambă lungă şi subţire, a fost adjudecată cu 11,3 milioane de dolari, iar ‘Pictură (Femeie, ziar, câine)’ a artistului spaniol Juan Miro s-a vândut cu 13,7 milioane de dolari, fiind estimată între 12 şi 18 milioane.
În afară de tabloul lui Picasso, ale două opere majore au rămas nevândute: ‘Două dansatoare cu corsaje galbene’, pictat de impresionistul francez Edgar Degas, şi o ‘Natură moartă’ de Marc Chagall.
Sursa: Agerpres