Prezentatoarea și actrița Annabel Giles s-a stins din viață

Doliu în televiziune! Prezentatoarea și actrița britanică Annabel Giles a murit la 64 ani. În luna iulie a acestui an, a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier. Tristul anunț a fost făcut de către copii săi, prin intermediul unui comunicat. Aceasta s-a stins marți, pe data de 21 noiembrie, Martlets Hospice din Hove.

Potrivit Daily Mail, aceasta a participat la reality show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici” de la ITV.

„Cu inimile îndurerate vă informăm despre moartea mamei noastre incredibile, Annabel Giles, care a murit în pace ieri după-amiază la Martlets Hospice din Hove. În luna iulie, mama a fost diagnosticată cu un Glioblastom în stadiul 4, o tumoare cerebrală malignă cu creștere rapidă și foarte agresivă”, au transmis copii lui Annabel Giles, Molly și Tedd.

Potrivit acestora, în cele patru luni care au urmat, mama lor a dat dovadă de o rezistență și o forță remarcabile, în ciuda faptului că a fost supusă unei operații pe creier și a nenumărate radioterapii. În ultimele sale săptămâni, ea a fost pasionată de sensibilizarea pentru Glioblastom, întruchipând angajamentul ei de o viață de a-i ajuta pe alții.

„Mama a fost cu adevărat unică, o enigmă pentru cei care au avut privilegiul de a-i împărtăși viața. Fidelă firii sale, și-a menținut moralul ridicat și și-a păstrat spiritul său rapid până la sfârșit.

Umorul și râsul ei ne vor lăsa inspirați să ne trăim viața la maxim, așa cum a făcut ea întotdeauna.

Vă mulțumim pentru dragostea și sprijinul vostru și vă rugăm să ne respectați intimitatea în aceste momente dificile.

În loc de flori sau alte cadouri, am fi recunoscători pentru donații către Martlets Hospice, a cărui îngrijire excepțională a fost o mare sursă de confort pe parcursul acestei călătorii.

Cu mulțumiri din inimă, Molly & Tedd x”, au conchis ei.

Annabel Giles
SURSA FOTO: Sky News

A murit scriitoarea A.S. Byatt

Marea Britanie a fost îndurerată și de decesul uneia dintre cele mai emblematice scriitoare, și anume A. S. Byatt (Antonia Susan Byatt). Aceasta a fost, de asemenea, critic literar.

Ea este recunoscută pentru romanul său istoric intitulat „Obsession”. Acesta a fost distins cu Premiul Booker.

Cunoscuta scriitoare a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. Ea a fost descoperită fără suflare în propria sa locuință. Casa de editură Chatto & Windus a comunicat această veste tristă, marcând dispariția sa ca o pierdere semnificativă pentru comunitatea literară.

Scriitoarea A. S. Byatt s-a impus ca o prezență marcantă în literatura engleză. Ea s-a făcut cunoscută prin operele sale distincte. Aceasta a contribuit la diversitatea și profunzimea literaturii contemporane. Romanul său de succes, „Obsession”, a fost recompensat cu prestigiosul Premiu Booker. Distincția a clasat-o pe aceasta ca fiind unul dintre cei mai talentați scriitori ai generației sale.

Cu o carieră prolifică și o perspectivă literară inovatoare, A. S. Byatt a inspirat generații de cititori și scriitori. Moartea sa lasă un gol în lumea literară. Mai multe puteți citi aici.