Tragedie în fotbal! Fostul mare jucător Marinho Peres s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Acesta a trecut la cele veșnice în ziua de luni, 18 septembrie, într-un spital din Sorocoba.

Problemele de sănătate ale lui Marinho Peres au început în urmă cu patru ani, atunci când a suferit un accident vascular cerebral (AVC).

A avut loc o nouă tragedie în fotbal

Brazilianul fusese internat în spital în urmă cu o lună, pentru o infecție urinară al cărei tratament nu mai răspundea la medicamente. În ultimele 8 zile Peres s-a aflat în comă. Decesul a survenit după mai multe complicații apărute în urma unei pneumonii, dar și a unor afecțiuni la rinichi și inimă.

Marinho Peres, pe numele său real Mario Peres Ulibarri, era născut în orașul Sorocoba, statul Sao Paulo. De-a lungul carierei, acesta a jucat pe postul de fundaș central pentru următoarele echipe:

  • Sao Bento (1965-1967);
  • Portuguesa (1967-1971);
  • Santos (1972-1974);
  • FC Barcelona (1974-1976);
  • Internacional Porto Alegre (1976-1977);
  • Galicia Salvador (1977-1980);
  • America Rio de Janeiro (1980-1981).

Regretatul sportiv a avut 15 selecții și un gol pentru naționala Braziliei

De asemenea, regretatul sportiv a avut 15 selecții și un gol pentru naționala Braziliei. Acesta a fost căpitanul naționalei Braziliei care a participat la Campionatul Mondial de fotbal din 1974, ediție la care sud-americanii au pierdut finala mică în fața Poloniei, scor 0-1.

Selecționerul Mario Lobo Zagallo l-a ales pe Peres să conducă echipa din teren, în ciuda faptului că în lotul echipei „Selecao” se aflau starurile Jairzinho, Rivelino, Valdomiro, Edu, Ze Maria, Dirceu, Caju, Ademir da Guia, Leivinha, Wilson Piazza sau Marco Antonio.

În perioada în care a evoluat pentru formația Santos, Marinho Peres a fost coleg cu Pele, Carlos Alberto, Edu și Clodoaldo. În anul 1974, el a fost transferat de FC Barcelona, unde a fost coleg cu jucători de legendă pentru istoria clubului catalan, precum Johan Cruyff, Johan Neeskens, Carles Rexach, Juan Manuel Asensi, Salvador Sadurni, Migueli, Quique Costas sau Antonio de la Cruz.

În cele două sezoane petrecute pe „Camp Nou”, Peres a câștigat Joan Gamper Trophy (1974, 1975). Totodată, a ocupat un loc doi în La Liga (1975-1976). Mai apoi, a jucat o semifinală de Cupa Campionilor Europeni și una de Cupa UEFA.

Amintim că acesta Peres a devenit antrenor după ce și-a încheiat cariera de jucător, conform Sambafoot.