Hunter Schafer arestată la New York

O cunoscută actriță din serialul „Euphoria” a fost arestată la New York. Este vorba despre Hunter Schafer, actrița americană în vârstă de 25 de ani.

Ea protesta la New York pentru oprirea războiului dintre Hamas și Israel. Tânăra purta un tricou pe care era trecut mesajul „Opriți focul acum”, dar în limba engleză. Actrița a fost arestată în timp ce președintele american Joe Biden efectua o vizită în acest oraș.

Presa de peste ocean spune că ea a primit o citație pentru încălcarea legii și una pentru tulburarea ordinii publice.

Hunter Schafer
Hunter Schafer/SURSA FOTO: Dreamstime

Mai multe persoane s-au aflat marți în holul Rockefeller Center. Aceștia fluturau bannere în care cereau oprirea focului dintre Hamas și Israel. Imagini cu aceștia au apărut deja pe rețelele de socializare.

Clipul cu arestarea actriței a ajuns deja pe platforma X, deținută de Elon Musk, cunoscută anterior drept Twitter.

Mai multe persoane au fost arestate la New York

Schafer, care, la fel ca mulți dintre protestatari, purta și ea o mască de protecție, este văzută la un moment dat așezată pe podea, în timp ce alții țin un banner în spatele ei pe care scrie: „Evreii către Biden: Nu mai înarmați genocidul”.

Reprezentanții lui Schafer nu au răspuns miercuri la mesajele prin care i se cerea un comentariu, dar organizatorii protestului au declarat că ea și alte persoane trebuie să ajungă în instanță în cursul lunii viitoare.

„Îi lăudăm angajamentul față de libertatea palestinienilor și față de un viitor de dreptate pentru toată lumea”, a declarat Sonya Meyerson-Knox, de la Jewish Voice for Peace, într-o declarație trimisă prin e-mail, confirmând arestarea de miercuri.

Departamentul de poliție din New York a declarat miercuri că 30 de persoane au fost reținute și au primit citații pentru încălcarea proprietății în urma demonstrației care a durat o oră și jumătate.

Joe Biden spune că focul va înceta în Gaza

Biden, între timp, a declarat luni că este optimist că se va ajunge la o încetare a focului în zilele următoare.

„Sper că până la sfârșitul weekend-ului”, a declarat el reporterilor după înregistrarea interviului din late show. „Consilierul meu pe probleme de securitate națională îmi spune că suntem aproape. Sper că până lunea viitoare vom avea o încetare a focului”.

Joe Biden
Joe Biden/SURSA FOTO: Dreamstime

Cine este Hunter Schafer?

Hunter Schafer, născută pe 31 decembrie 1998, este o personalitate americană cunoscută ca actriță, model, regizoare și activistă pentru drepturile LGBT.

Ea și-a făcut debutul în actorie în rolul elevei transgender Jules Vaughn în serialul de televiziune Euphoria (2019-prezent) de la HBO, unde a obținut nominalizări la premii precum Shorty, MTV Movie & TV și Dorian.

În 2023, a jucat rolul lui Tigris Snow în filmul „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes” ().