Potrivit bihon.ro, Doru Drăgan, fost handbalist la Constructorul Oradea, s-a stins din viață la doar 62 de ani. Bărbatul a fost găsit fără suflare într-un parc din Oradea, iar conform sursei citate, acesta era decedat de aproximativ o oră în momentul în care medicii au ajuns la fața locului.

De menționat este faptul că, nimic nu avea să provestească tragedia. Mai exact, prietenii și apropiații spun că acesta a ieșit luni dimineața să alerge și s-a prăbușit la pământ şi se presupune că ar fi vorba de un infarct.

Totodată, persoane din anturajul fostului sportiv au declarat că bărbatul ar fi avut probleme cu inima, iar acesta ar fi putut fi principala cauză a decesului.

„În fiecare zi ieșea în parc și alerga. La fel a făcut și dimineață. Din păcate a fost găsit prea târziu”, au mai declarat aceleași surse.

Doliu în lumea sportului

La scurt timp după aflarea veștii, foștii colegi au deplâns moartea sportivului. 

„Pentru lumea sportului este o mare lovitură, absolut neașteptată, pentru că îl știam un mare sportiv, un familist convins, cu o viață foarte ordonată, conducea o firmă de prospecțiuni geologice și avea un fizic de invidiat. Nimeni nu știe să fi suferit vreodată de vreo afecțiune, în afară de cele dobândite pe terenul de sport”, au mărturisit foștii colegi.

Trebuie menționat faptul că, printre colegii lui Doru Drăgan se numără: Dumitru Giura, Venu Târniceru, Mircea Sânmărghițan, Adrian Rus, Sabin Dacău, Tudor Gheorghe „Pele”, Vasile Oprea, Florea Vranău, Ionel Mîrza, Sava etc.

„Erau anii în care handbaliștii orădeni, cu Doru Drăgan în teren, se băteau de la egal la egal cu marile forțe europene, Steaua, Dinamo, Minaur Baia Mare sau Poli Timișoara. A încercat revitalizarea handbalului masculin orădean creându-și propriul club – Activ Oradea, care a dat mai mulți jucători actualei echipe orădene de seniori, printre ei și pe fiul său, Alin Drăgan”, mai rememorează colegii săi.

O reacție a venit și din partea comentatorului sportiv, Victor Mihalcea, care a postat și el un mesaj pe rețelele de socializare.

„Un munte de om și de bunătate a plecat să alerge, ca pe vremuri, spre semicercul advers. Din păcate nu s-a mai întors acasă. El era omul care ne făcea să râdem, era mereu cu zâmbetul pe buze și cu o vorbă de duh. O să ne lipsească. Drum lin spre veșnicie Doru Drăgan”, a scris pe Facebook, Victor Mihalcea, comentator sportiv.