Ce anume face o maşină să nu fie bună? De exemplu un interior zgomotos, insuportabil. O plimbare „hard rock”. O economie de combustibil inexistentă. Unele maşini chiar reușesc să aibă toate aceste dezavantaje. Autovehicule care au în mod clar un deficit în mai multe secţiuni câștiga automat scoruri mult sub norma pentru clasa lor.

Pe măsură ce citim cu atenție lista celor șapte maşini care au luat note mici în clasamentul Consumer Reports, ar putea părea că ne luăm doar de maşinile mici. Dar nu este aşa. De fapt, cateva maşini mici au ieşit bine în testele noastre și sunt recomandate, aşa cum e cayul modelelor Kia Rio și Nissan Versa Nota. Dar, în mod inerent, modelele ce pot fi achiziţionate cu un buget mic ies din calcul în urma testelor, din cauza aspectului, a zgomotului din interior, precum și a deficiențelor în ce priveşte performanța.

Mai multe modele care au obţinut note proaste provin de la producători japonezi. Doar faptul că o maşină este produsă de o companie cu reputație, performanță sau fiabilitate nu înseamnă că obţine în mod automat scoruri mari în evaluări. Chiar şi mărcile respectabile  pot avea performanțe slabe în linia de produse.

Maşinile enumerate aici,  Scion tC, model construit de Toyota şi vândută de divizia Scion din America, Chevrolet Spark, Scion iQ, Mitsubishi i-MiEV, Mitsubishi Mirage, Smart For Two şi Jeep Wrangler Unlimited sunt, într-adevăr de evitat și au cele mai mici ratinguri în testele Consumer Reports. Indiferent de fiabilitate sau satisfacția proprietarului, nici un avantaj nu este destul de mare pentru a câștiga recomandarea specialiștilor.