Transferul participaţiei a avut loc vineri, la un preţ de 20,44 lei/acţiune, se arată într-un anunţ transmis de companie pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Preţul la care a fost operat transferul de tip deal este cu 67% mai mic faţă de cea mai recentă tranzacţie derulată anterior în piaţa Rasdaq cu titluri Unirea Shopping Center. Acţiunile companiei au fost tranzacţionate pe piaţa regular pe 19 octombrie la de 62 de lei/unitate.

Unirea Shopping Center este controlată indirect de familia Adamescu, prin The Nova Group Investments România, care deţine, potrivit datelor de la sfârşitul lunii iunie, un pachet reprezentând 74,16% din acţiunile societăţii. În structura acţionariatului se mai regăseşte SIF Muntenia, cu 10% din titluri, în timp ce 15,8% din capital este deţinut de alţi acţionari.

Unirea Shopping Center a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 37,16 milioane de lei – 8,3 milioane de euro, în scădere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net s-a înjumătăţit, la 1,94 milioane de lei – 434.500 de euro.

În primul semestru al anului trecut, cifra de afaceri s-a situat la 38,25 milioane de lei, iar profitul net la 3,75 milioane de lei.

Compania are o capitalizare de 184,6 milioane de lei – 41,8 milioane de euro.

Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.