Benzina se scumpeste, scumpeste, scumpeste. Cui ii pasa? Ai peste 500 de cai putere si vrei sa ii pui la incercare? Iti trebuie suficienta benzina, pentru ca herghelia este insetata. Cat de insetata? Sa vedem…

Jurnalistii de la Forbes au intocmit o lista de masini ultra-performante, foarte apreciate in SUA, care inghit anual sume uriase numai pe benzina.

Jeep Grand Cherokee SRT 8, cu un motor de 6,1 litri, in arhitectura V8, inghite in fiecare an $4.186, in timp ce Audi S4 Avant iti usureaza portofelul in fiecare an de modesta suma de $3.352.

Lamborghini Murcielago si Bugatti Veyron sunt cele mai insetate masini de pe sosea. Cu peste 5.000 de dolari anual in bonuri de benzina iti poti lua adio de la economii, mai ales ca si consumul este complet obscen.

Bentley Azure te lasa fara $4.568, iar Ferrari 612 Scaglietti – $4.377. Nemtii de la Mercedes-Benz, cu al lor E63 AMG, au grija de tine si se multumesc cu $3.438 in fiecare an in care scoti masina din garaj si alimentezi la pompa.

Daca ne gandim ca posesorii acestor masini ruleaza in medie intre 10-15.000 de kilometri pe an (probabil din cauza carburantului scump) pretul pe care il platesti te face sa te gandesti de doua ori inainte sa cumperi un supercar. Sau poate nu…

Data: 1 mai 2008

Sursa: Forbes