De aceea, încearcă să înlocuiești tableta, telefonul sau orele petrecute în fața televizorului cu diferite activități desfășurate în aer liber, fie alături de voi, părinții, fie alături de ceilalți copii.

Jocurile în aer liber presupun creativitate, necesară atât de mult copiilor pentru a se simți bine și a se bucura unii de ceilalți. De aceea, dacă vrei să fii alături de copilul tău, încearcă să construiești diferite activități care să îi stârnească destul de mult imaginația și astfel să îl mențină atras de ceea ce se întâmplă afară.

5 activități în aer liber de făcut împreună cu copilul

1. Vizita la fermă

Iată o idee cât se poate de frumoasă pentru a petrece timp de calitate alături de copilul tău. Fermele kid friendly includ animale domestice și pot fi găsite în apropierea marilor orașe. Ajungi ușor la o astfel de fermă și copilul se va putea bucura împreună cu tine de tot ceea ce găsește aici, pornind de la animalele prietenoase și până la plimbările cu poneii sau de diferitele activități recreative pe care gazdele le organizează de fiecare dată. În plus, vizita într-o astfel de fermă presupune petrecerea timpului în mijlocul naturii, astfel că micuțul va fi mult mai sănătos.

2. Ateliere în aer liber

Nu ai timp să pleci în vacanță alături de copilul tău? Poți încerca diverse ateliere desfășurate chiar la tine în oraș, acestea fiind extrem de frumoase și atrăgătoare pentru copii. Ai putea încerca un atelier de plantat copaci sau un atelier de pictat jucării ori atelierele de aranjamente florale. Cu siguranță, copilul va iubi să lucreze în echipă și va căpăta deprinderi noi.

3. Jocuri de logică pentru copii

Afară, la picnic, ai putea alege să ai alături de tine diverse jocuri de logică pentru copii. Pe de o parte le vei stimula inteligența, iar pe de altă parte se vor distra destul de mult. Mikado este un joc de îndemânare, fiecare jucător trebuind să își concentreze atenția pentru a nu mișca niciun bețișor în timpul extragerii. Ai putea încerca Domino, jocuri matematice, Smart Cube sau jocurile de potrivire Domnul și Doamna Urs.

4. Plimbările cu bicicleta

Plimbările cu bicicleta îi ajută pe copii să stea cât mai departe de tabletă sau telefon. Aproape că nu există niciun copil care să nu iubească astfel de ieșiri în natură alături de părinți. Plimbările cu bicicleta îi ajută pe copii să fie mai sănătoși, influențându-le sănătatea, ferindu-i de viroze și mai ales ajutându-i să aibă un sistem imunitar mult mai puternic. Plimbările cu bicicleta reprezintă o activitate destul de distractivă pentru cei mici, dar și pentru cei mari, așa că ar fi cât se poate de bine să mergi în parc alături de cei mici sau să realizezi anumite curse montane de ciclism. Cu siguranță le va plăcea.

5. Jocul cu mingea

Stai la curte? Atunci mai mult ca sigur ai loc suficient pentru a juca handbal sau baschet cu copilul tău. Și de ce nu, chiar fotbal?! Aceste activități sunt cât se poate de sănătoase și mai ales distractive pentru cei mici. Nu există copil care să refuze o astfel de activitate, pornind de la cele mai mici vârste și până se fac mari. Jocul cu mingea se poate desfășura oriunde, fie într-un cadru organizat, fie pur și simplu pentru a scăpa de activitățile din interiorul casei.

 

Indiferent de tipul de activitate pe care îl alegi tot ceea ce se desfășoară afară, în aer liber este mult mai sănătos pentru copii și mai ales le stimulează creativitatea și le dezvoltă inteligența.

Te-ar putea interesa și: