Diferențele dintre cele două tipuri sunt destul de mari. Aceste diferențe ghidează totodată preferințele jucătorilor. În funcție de stilul de joc, aceștia pot prefera un joc live sau un joc online. Un alt aspect constă în faptul că nu toate jocurile de noroc live pot fi și online. Lucrurile devin puțin neclare, nu-i așa?

Hai să aruncăm o privire la sloturi. Binecunoscutele Jocuri de cazino cu fructe sunt doar online – acestea nu pot fi live și iată de ce!

Selecția de jocuri este una diferită – și limitată

În general, jocurile de noroc pot fi live doar în cazul în care acestea sunt gestionate de un dealer sau un crupier. Pe scurt, este vorba de poker, ruletă, blackjack, bingo și altele similare. Tocmai de aceea am menționat faptul că sloturile sunt doar online, nu și live.

Astfel, poți observa cum imensa selecție de jocuri a unui cazino online devine relativ mică dacă preferi doar jocurile de noroc live. Desigur, acestea din urmă prezintă avantajele lor, care nu sunt puține la număr și care atrag jucători din toată lumea.

Locația în care jocurile se desfășoară

Jocurile de noroc online se desfășoară în interiorul calculatorului sau dispozitivului tău. Acestea sunt programe create prin linii de cod care oferă jucătorului o experiență inedită, încoronată de grafică modernă și de efecte sonore diverse.

Pe de cealaltă parte, jocurile de noroc live au loc într-un cazinou real – da, ai citit bine! Aceste jocuri se desfășoară într-un cazinou real, dar unul în care jucătorii nu au acces. În schimb, clădirea este împânzită de camere de filmat și microfoane, reușind astfel să ofere jucătorilor de acasă o experiență complet imersivă.

Jucătorii pot vedea masa de joc reală, alături de un dealer real, totul în timp ce stau confortabil pe canapea sau la birou, pe scaun.

Experiența oferită jucătorului

Jocurile de noroc online oferă o experiență clasică, tradițională – de bază. Ai în față un slot sau un joc de noroc favorit și îl joci, în funcție de preferințe și nevoi. Un joc de noroc live, în schimb, depune un efort senzațional pentru a oferi jucătorilor cea mai bună și mai imersivă experiență.

În funcție de platforma aleasă, poți găsi un cazinou live care transmite din diverse locații cunoscute de pe mapamond – Las Vegas, Japonia sau vreun resort european. Astfel, ai posibilitatea de a călători pentru turnee de poker fără a-ți părăsi locuința.

Aspectul social

Nu în ultimul rând, trebuie menționat și aspectul social. Un joc de noroc live este echipat cu o căsuță de chat pe care jucătorii o pot utiliza pentru a comunica între ei. Totodată, dealerul are și el acces la căsuța respectivă, doar că acesta va oferi răspunsurile prin viu grai, creându-se astfel o experiență foarte aproape de cea reală.

Prin urmare, un joc de noroc live îți oferă șansa de a-ți face noi cunoștințe, poate chiar noi prieteni. Totodată, prezența dealerului cu care poți interacționa îți garantează faptul că vei învăța un joc nou foarte repede și că nu vei rămâne în urmă citind ghiduri sau pamflete informaționale.

jocuri de noroc
SURSA FOTO: Unplash

După cum poți observa, diferența este una clară. Jocurile de noroc online sunt numeroase și foarte ușor de accesat, la orice oră din zi și din noapte. Accesul la acestea nu depinde de prezența nimănui – doar de a ta.

Jocurile de noroc live, în schimb, sunt mult mai organizate. Acestea necesită prezența unui dealer și a unei mese de jucători gata să se distreze și să socializeze. Ai putea spune că jocurile live sunt o punere în scena virtuală a jocurilor de noroc tradiționale!