Conform Ordinului comun 5487/1494/2020 al MS şi MECC, ca urmare a ratei incidenţei cumulate în ultimele 14 zile, cu indice între 1-3/1.000 de locuitori, s-a votat trecerea a 31 de unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa din scenariul 1 în scenariul 2 de funcţionare, până la modificarea ratei incidenţei, conform agerpres.ro

Aceeaşi măsură a fost luată pentru mai multe unităţi de învăţământ

Trebuie menționat că aceeaşi măsură a fost luată pentru patru unităţi de învăţământ din Cernavodă, trei din Mangalia şi una din comuna Cumpăna.

„Alte patru unităţi de învăţământ din judeţ vor trece din scenariul 1 în scenariul 3 de funcţionare. Este vorba despre Şcoala Gimnazială nr. 1 Istria (ca urmare a confirmării a trei cadre didactice), Şcoala Gimnazială nr. 2 Nuntaşi (ca urmare a confirmării a trei cadre didactice), Şcoala Gimnazială nr. 3 Mangalia (o clasă a V-a, ca urmare a confirmării unui elev) şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Mangalia (grupa mare, ca urmare a confirmării unui cadru didactic), măsură valabilă până pe 15 octombrie.

Tot luni, CJSU Constanţa a votat trecerea din scenariul 2 în scenariul 3 în cazul Liceului Teoretic Callatis din Mangalia (pentru două clase a III-a şi o clasă a V-a, după ce un cadru didactic şi doi elevi au fost confirmaţi pozitiv). Acelaşi scenariu s-a aplicat şi pentru Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Mangalia (pentru grupa mică, ca urmare a confirmării unui preşcolar), Liceul Tehnologic ‘Miron Costin’ Constanţa (o clasă a IX-a, ca urmare a confirmării unui elev), Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Lumea Florilor’ Năvodari (pentru grupa mare ‘Ghiocei’, ca urmare a confirmării unui cadru didactic), Liceul Tehnologic ‘Lazăr Edeleanu’ Năvodari (o clasă a XII-a, ca urmare a confirmării unui elev), Liceul Internaţional de Informatică (o clasă a XI-a, ca urmare a confirmării unui elev), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10 Constanţa (pentru grupa mare I şi grupa mare II, ca urmare a confirmării unui îngrijitor) şi Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Florilor’ Cumpăna (pentru grupa mică ‘Crini’, ca urmare a confirmării unui cadru didactic)”.