Aeroportul din Craiova a intrat, de luni, într-un program de reamenajare şi reabilitare, lucrările, care sunt programate să dureze 12 luni, ridicându-se la aproximativ două milioane de euro.

Investiţia de 2 milioane în proiectul de reamenajare şi reabilitare a Aeroportului din Craiova este susţinută din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Dolj şi este programată să fie finalizată într-un an. „CJ investeşte primele 2 milioane de euro în aeroport. Spun acest lucru cu mândrie şi cu durere în acelaşi timp, pentru că dacă trebuie să mă raportez la celelalte aeroporturi din România, la Iaşi, la Suceava, la Cluj, la Timişoara, acestea au fost făcute pe banii Guvernului şi ai Ministerului Transporturilor”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută în salonul de plecări a Aeroportului din Craiova, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

El a precizat că pentru reabilitarea pistei de decolare-aterizare a aeroportului din Craiova, lucrări estimate la circa 10 milioane de euro, CJ Dolj va încerca accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial (POS) de Transport.

Prioteasa a mai spus că în perioada următoare firma Halcrow va finaliza masterplanul pe care-l realizează la Aeroportul din Craiova.

Lucrările nu vor întrerupe activitatea instituţiei

Directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, apreciază că lucrările începute luni de firmele SC Atlas SA şi SC Polystart Impex SRL vor dura mai puţin de un an. „Lucrarea care începe astăzi, reabilitarea şi modernizarea clădirilor, aleilor, parcărilor vine să contribuie la confortul pasagerilor şi la creşterea calităţii serviciilor. Sunt convins că termenul nu va fi de 12 luni”, a spus Mircea Dumitru.

Proiectantul lucrărilor de reamenajare şi reabilitare a Aeroportului din Craiova, Emilian Ştefârţă, consilier municipal PNL, a afirmat, la rândul său, că proiectul va fi executat de cele două societăţi fără a întrerupe activitatea instituţiei.

SURSA: Mediafax