"Valoarea investiţiilor ruse în economia sârbă va depăşi cinci miliarde de dolari în următorii trei ani. Este vorba în special despre contractul de reabilitare a căilor ferate sârbe, de proiectul comun de realizare a unei uzine farmaceutice, lansat de Rusatom Overseas, şi de centrul sârb de tehnologii şi studii nucleare de la Vinca", a precizat oficialul rus la finalul comisiei mixte interguvernamentale de cooperare în sectoarele comercial, economic, ştiinţific şi tehnic.

De asemenea, societăţile ruse şi sârbe vor realiza împreună în Serbia proiecte de construcţie şi reabilitare a unor centrale termice şi hidroelectrice şi vor crea o societate mixtă pentru prelucrarea produselor agricole.

"Am discutat şi despre cooperare industrială şi despre participarea Rusiei la privatizarea companiilor sârbe. Cooperarea noastră atinge un nivel foarte ridicat în sectorul energetic şi în alte domenii", a adăugat ministrul rus. A mai fost evocată şi cooperarea în alte sectoare, precum transporturile, învăţământul şi cultura. AGERPRES