‘UGSR a transmis astăzi, 25 noiembrie 2013, Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, Curţii Constituţionale şi partidelor politice parlamentare, dovezile care confirmă continuitatea istorică a acestei confederaţii sindicale care nu a fost niciodată desfiinţată sau dizolvată.
De asemenea, au fost transmise şi concluziile documentelor probatorii cercetate de DNA, care confirmă faptul că organizaţiile sindicale CNSLR-Frăţia, Cartel ALFA, BNS şi CSDR au acţionat ca un grup organizat la fraudarea patrimoniului UGSR’, se arată în comunicatul citat.

UGSR susţine, totodată, că va apela la toate forurile internaţionale, în cazul în care autorităţile statului nu vor ţine cont de documentele prezentate.

Conform Constituţiei României şi Convenţiei nr. 87 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii, ratificată de statul român, ‘organizaţiile lucrătorilor şi a celor care angajează nu pot fi dizolvate sau suspendate pe cale administrativă. Prin adoptarea unui act normativ care nu ţine cont de existenţa UGSR, autorităţile statului încalcă Convenţiile OIM şi Directivele europene’, se mai spune în comunicat.
Sursa: Agerpres