Oferta se adresează chiriaşilor care, potrivit reglementărilor legale, au dreptul să cumpere locuinţele construite de ANL după o perioadă de închiriere de minim un an. Aceştia pot obţine credite cu dobânzi fixe, începând de la 6,5% (DAE), în funcţie de avans. Mai mult, prin contractul de credit, după maximum cinci ani, clienţilor li se asigură o dobândă fixă, extrem de avantajoasă, de 4,5% pentru toată perioada rămasă a creditului în lei (aproximativ 7 – 9 ani).
Comisionul de analiză dosar credit este zero şi nu se percep alte comisioane lunare sau anuale aferente creditului. În cadrul acestui parteneriat, RBL va suporta costurile aferente raportului de evaluare a imobilelor.
“Avem deja mai multe solicitări de credite pentru cumpărarea locuinţelor  construite de ANL. În prima zi după semnarea parteneriatului am eliberat o scrisoare de bonitate pentru primul client. Ne aşteptăm să finalizăm tranzacţia în cursul acestei săptămâni astfel încât actualul chiriaş să fie de vineri proprietar. Suntem convinşi că datorită avantajelor pe care le are, produsul oferit de RBL  răspunde  nevoilor de finanţare ale tinerilor ce doresc să cumpere propria locuinţă, a declarat Aurelia Cionga, preşedinte RBL.
“Estimăm că peste 80% din chiriaşii ANL vor fi interesaţi să achiziţioneze  locuinţa în care locuiesc. Mai mult, fondurile acumulate în urma vânzării acestor locuinţe vor fi alocate continuării construcţiei de noi apartamente destinate închirierii de către tineri”, a declarat Dumitru Nancu, Director General ANL.
Exemplu de calcul
Achiziţia unui apartament ANL cu două camere:
Valoare apartament: 140.000 lei
Avans: 20%, 28.000 lei
Rata lunară în primele 51 de luni (dobânda fixă de 6,9%): 1.365 lei
Rata lunară următoarele 95 de luni (dobândă fixă de 4,5%): 980 lei
După aproximativ 12 ani, clientul rambursează o valoare totală de 161.873 lei (calculul este orientativ şi include primele din partea statului în valoarea de 250 de euro pe an conform legislaţiei în vigoare, nu include avansul).