La finalizarea vânzării, care ar urma să aibă loc în ultimul trimestru al acestui an, ING va mai deţine doar o participaţie indirectă de 10% din acţiunile ING Life Korea, evaluată la 120 miliarde woni (107 milioane de dolari).

‘Sunt convins că graţie sprijinului MBK Partners, ING Life Korea va putea să continue să-şi extindă oferta şi să profite de poziţia sa de a cincea mare companie de asigurări de pe piaţa din Coreea de Sud’, a declarat directorul ING Group, Jan Hommen.

Acordul referitor la vânzarea diviziei din Coreea de Sud marchează un nou pas în strategia ING de vânzare a operaţiunilor din Asia. Anul trecut grupul olandez şi-a vândut diviziile de asigurări din Hong Kong, Macao şi Asia de Sud Est pentru o valoare combinată de 3,87 miliarde de dolari.

În anul 2008 ING a primit ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.
Sursa: Agerpres