‘Voi fi un actor de prim rang pentru ca să poată exista un acord de parteneriat economic între Europa şi Japonia’, a declarat Hollande, în a treia zi a vizitei sale în Japonia, în faţa a numeroşi oficiali şi oameni de afaceri niponi.

Potrivit lui Hollande, încheierea unui parteneriat Japonia-Europa ‘va fi un lucru bun din punct de vedere economic pentru Europa şi excelent pentru Japonia’.

Preşedintele francez a insistat asupra necesităţii ca Europa să ia măsuri ferme în direcţia creşterii economice, la fel cum face de şase luni guvernul nipon condus de Shinzo Abe şi ale cărui măsuri economice sunt menite să combată austeritatea.

Hollande s-a declarat ‘favorabil’ politicii monetare nipone a celor ‘trei săgeţi’ sau trei vectori – largheţe bugetară, supleţe monetară şi strategie de creştere – şi supranumită ‘abenomics’, fiind orientată spre creştere. ‘Parabola celor trei săgeţi a făcut înconjurul lumii’, a spus Hollande, în opinia căruia această politică ‘nu trebuie să stârnească îngrijorare în exterior’.
Sursa: Agerpres