Întrebat care este cea mai proastă porţiune de drum din România, ministrul delegat pentru infrastructură şi investiţii, Dan Şova, a răspuns în cadrul emisiunii "După 20 de ani" difuzată de PRO TV că cel mai prost drum din România este cel dintre Botoşani şi Suceava.

 „Pentru cei care merg în nordul Moldovei, sectorul de drum între Botoşani şi Suceava este cel mai prost sector de drum din România. Nu trebuie să îl ocoliţi, pentru că e o zonă turistică superbă”, a declarat ministrul.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a realizat recent inventarul drumurilor din România, iar rezultatele arată “adevărata stare” a reţelei de transport rutier: mai mult de jumătate din drumurile modernizate sau cu îmbrăcăminţi rutiere au durata de viaţă depăşită.

Judeţele în care drumurile naţionale cu durata depăşită au o pondere foarte mare sunt: Maramureş (100%), Sălaj (100%), Bihor (95,4%), municipiul Bucureşti (95,3%) şi Argeş (94,8%). La polul opus se regăsesc judeţele Arad, în care doar puţin peste 10% din drumurile naţionale aveau durata de viaţă depăşită, Mehedinţi (15,4%), Caraş Severin (17,2%), Harghita (20,7%), Constanţa (24,1%).