‘Sunt la conducerea ministerului din ianuarie, sper ca în această lună se deblocăm POS Transport şi reuşim să aducem în România peste 4 miliarde de euro. Aceşti bani vor fi investiţi în infrastructură, dar pe orizontală aceşti bani vor ajunge în multe multe alte sectoare, o mare parte vor ajunge ca taxe şi impozite la bugetul de stat şi vom reuşi să deblocăm şi multe alte domenii’, a arătat Fenechiu.

Ministrul a susţinut că s-a reuşit repornirea programelor europene, însă până acum, numai în ministerul său, din 2007 până în 2013 a reuşit să se atragă doar 8% din suma pusă la dispoziţie de UE, de aproximativ 4,5 miliarde de euro, s-a reuşit să se atragă doar 400 de milioane de euro.

‘Avem datoria şi obligaţia, suntem condamnaţi dacă vreţi să reuşim într-un an să facem ceea ce n-au făcut alţii din 2007 până în 2013, pentru că dacă nu pierdem toţi aceşti bani’, a susţinut acesta.

Relu Fenechiu a mai arătat că în campania electorală s-a promis reîntregirea salariilor şi pensiilor şi că acest lucru a fost realizat, la fel ca şi ‘stoparea hoţiilor’.

‘Am promis că vom stopa hoţiile din România şi am făcut-o. Cred că niciodată, nici un guvern, nu a stopat mai multe hoţii într-o perioadă atât de scurtă cât a făcut Guvernul Ponta. Şi încep să se vadă rezultatele pentru că multe companii care până ieri erau companii care reprezentau găuri negre, pierdeau bani în fiecare zi, astăzi au început să câştige bani şi au început să aducă bani la bugetul de stat’, a afirmat Fenechiu. AGERPRES