„România produce bani, nu e o ţară săracă, dar cu toate acestea nu avem în toate comunele sistem de apă şi canalizare, nu avem uliţe asfaltate, dispensare moderne, farmacii, târguri, şcoli, biserici consolidate. A lipsit o strategie reală. Există 3.500 de şantiere deschise în toată ţara. Le finalizăm, dacă suntem normali la cap şi punem rânduială în aceste lucruri. Nimeni nu s-a gândit că deschizând un aşa mare număr de lucrări nu se face nimic. Cine dorea să deschidă un şantier a făcut acest lucru şi totul s-a blocat la un moment dat. Le prioritizăm pe cele deschise şi vom ajunge pe viitor ca în toate comunele să existe în mod obligatoriu 10 – 12 proiecte”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea, prezent, duminică, la Vaslui în calitate de secretar general al PSD, citat de Agerpres.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice susţine că actualul sistem de alocare a banilor către judeţe este unul foarte prost şi că „drumurile arată rău tocmai pentru că în unele judeţe vin puţine fonduri, din cauza criteriilor nepotrivite de alocare a banilor”.

Vicepremierul a mai precizat că în ultimii ani a lipsit o strategie corectă de dezvoltare, criticând faptul că s-au început foarte multe lucrări care acum nu pot fi continuate.

Prin urmare, Dragnea a anunţat că, săptămâna viitoare, va depune un proiect de ordonanţă la Guvern prin care va reuni toate actele normative existente cu privire la finanţarea unor lucrări de infrastructură, cum ar fi cele legate de aducţiuni de apă, canalizare sau reţele de drumuri.