Beltrán s-a referit la restricţiile tot mai frecvente faţă de libertatea de exprimare pe internet, de la ‘obstacole la consultarea oricărui tip de informaţii, legi tot mai drastice pentru a restrânge dreptul la manifestaţie, şi până la represiunea în stradă, din partea forţelor de securitate’. În acest context, a evocat situaţii din Grecia, România sau Spania.

În acelaşi timp, el a recunoscut activitatea apărătorilor drepturilor omului, mai ales în ţări unde se luptă împotriva abuzurilor, precum Sudan, Brazilia, Columbia sau Federaţia Rusă.

Anul acesta, AI organizează o campanie de strângere de semnături cu care să ceară autorităţilor oficiale să-i apere pe apărătorii drepturilor omului şi să le garanteze continuarea muncii. Astfel de organizaţii sunt ‘Girifna’, din Sudan, care apără rezistenţa nonviolentă, iar printre militanţi se numără Laísa Santos Sampaio, care apără mediul în Brazilia, şi Igor Kalyapin, care activează împotriva torturii în Federaţia Rusă.

De asemenea, Beltrán a denunţat grupurile paramilitare şi de crimă organizată şi a făcut de asemenea un bilanţ pozitiv, semnalând cazuri încheiate fericit.
Sursa: Agerpres