Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu ar trebui să delege aceste atribuţii premierului Victor Ponta, Stolojan a replicat că, în opinia sa, preşedintele beneficiază de o credibilitate mai mare la nivel european decât primul ministru şi că, din punct de vedere economic, Traian Băsescu este mai calificat.

“Traian Băsescu are cu totul altă credibilitate în Europa decât domnul Ponta, care este încă sub suspiciunea de plagiat. Ceea ce pentru România nu are multă valoare, în Europa are. Băsescu are şi calificarea mai mare, din punct de vedere economic, decât domnul Ponta, de a discuta asemenea probleme importante, cum este perspectiva financiară a UE”, a spus acesta, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, democrat-liberalul s-a referit şi la faptul că Guvernul Ponta nu are o viziune în ce priveşte viitorul României.

“Din partea Comisiei Europene a venit o atenţionare pentru Guvernul Ponta, potrivit căreia acesta se prezintă la discuţiile importante fără a avea o viziune, fără a fi pregătit. După şase luni de guvernare, domnul Ponta, fiind atenţionat de CE, face un colectiv de miniştri pe o problemă care priveşte România, toate partidele politice şi românii: ce avem de gând să facem cu România în perioada 2014-2020. Eu consider că este nevoie să agreăm o serie de obiective nu numai de actualul Guvern. Ar trebui să avem un anumit grad de consens al forţelor politice din România”, a mai spus Theodor Stolojan.

Sursa: Agerpres