Rihanna – a doua cea mai populară vedetă de anul acesta între utilizatorii de internet din România, cu 301.000 de căutări lunare pe Google – și Madonna – vedetă ce ocupă, cu 49.500 de căutări lunare, locul 24 în același clasament realizat cu ajutorul unei aplicații Google – sunt folosite drept momeală pentru a-i conduce pe utilizatori pe site-uri periculoase găzduite de domenii rusești.  
Deschiderea paginilor web infectează utilizatorii vulnerabili cu viruși care fură date personale și pun computerele la dispoziția atacatorilor.
Astfel, utilizatorii devin la rândul lor sursă de viruși, întrucât calculatoarele sunt manevrate de la distanță de infractori cibernetici printr-un server de comandă şi control. ”Un click pe un email care conține nume precum Justin Bieber (a patra cea mai populară vedetă în România cu 201.000 de căutări lunare pe Google), Pink (pe locul 5 după numărul de căutări) sau Rihanna are cu siguranță un grad ridicat de risc. Acesta este chiar mai mare când vedetele sunt subiectul unui scandal recent sau al unei știri importante. Escrocii urmăresc în mod constant mondenitățile pentru a ști despre ce vor oamenii să citească și pentru a le oferi așa-zisele știri garnisite cu viruși,’’ spune Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.
Subiecte precum: “FWD: Best of Madonna’’ și “Justin Bieber fan’s suicide” atrag utilizatorii pe site-uri canadiene de medicamente sau pe site-uri rusești care găzduiesc viruși. De asemenea, pentru a face escocheria ce folosește numele Rihannei să pară o reclamă la unul dintre  hiturile sale celebre, infractorii includ cuvântul “Umbrella’’ în mesajele de tip spam.