‘Curtea le-a tăiat această efervescenţă creatoare useliştilor şi le-a spus foarte clar: nu faceţi niciun mini-recensământ, luaţi în considerare listele actualizate după care s-a votat la referendum. (…) O să vedeţi populaţia cu drept de vot a României este de peste 18 milioane şi asta va fi confirmată în zilele următoare”, a declarat preşedintele PDL.

El a spus că va cere democrat-liberalilor din judeţe să transmită adresele pe care prefecţii le-au făcut către primari.

‘Ce se ia în considerare? În România are drept de vot orice cetăţean român care nu şi-a pierdut acest drept. Deci, şi cetăţenii din ţară care sunt în listele permanente şi cetăţenii români din străinătate care au domiciliul în ţară care sunt în listele permanente şi cetăţenii români cu domiciliu în străinătate care sunt pe listele speciale şi cetăţenii români care şi-au dobândit cetăţenia au drept de vot în ţara asta şi aşa mai departe’, a explicat liderul PDL.

Vasile Blaga a arătat că, potrivit legislaţiei, trebuie scoşi din listele permanente cei care au decedat şi cei care ”şi-au pierdut drepturile electorale dintr-un motiv sau altul’.

Preşedintele PDL consideră că termenul fixat de CCR – 31 august – pentru a lua o decizie în cazul referendumului ‘e un termen prea lung’.